k@lpsizim_85

Ödül Yerine Soruşturma

Önerilen İletiler

Ödül Yerine Soruşturma

Şehit Şenol Özbay İlköğretim Okulu Müdürü, 23 yıllık eğitimci Öznur Kocakilit, Kavaklıdere’nin Çamlıyurt Köyü’nde, dokuz yıl önce tecavüze uğrayıp hamile kalan zihinsel engelli Münevver Sümbül’le sekiz yaşındaki kızı Hatice’nin tek odalı taş evdeki dramını gözler önüne serdi, devlet korumasına alınmalarını sağladı.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Kocakilit hakkında soruşturma açtı. İki müfettişin en kısa sürede okul müdürünü dinleyecekleri belirtildi.

Yaklaşık üç yıldır Hatice’nin durumunu muhtarlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve kaymakamlığa bildirmesine rağmen sonuç alamadıklarını, konuyu basına yansıtarak destek aramak zorunda kaldığını belirten Kocakilit, şöyle konuştu:

Her cezaya razıyım

“Basın mensupları ile Hatice’nin evine gitmeden önce ilgili birim amirini, ilçe milli eğitim müdürünü arayıp, ‘Bu çocuğun bu şartlarda yaşaması zor. Ne yaptıysak anne kızın dramını anlatamadık. Öğretmenler olarak yaptığımız yardım yeterli olmuyor. Devlet desteği şart’ diyerek izin istemiştim. İzin aldıktan sonra eve gittik ve röportaj yapıldı. Ardından hakkımda soruşturma açıldığını ifademin alınacağını öğrenince şok oldum. Bunca yıldır öğretmenin ve idarecilik yapıyorum. Nerede hasıl davranılacağını çok iyi biliyorum. Hatice ve annesini devlete teslim etmek bizim görevimizdi. Teşekkür beklemiyorduk ama soruşturmayı da hak etmedik. Hatice için her türlü cezaya razıyım, ama şok içindeyim. Bir öğrencimin hayatını kurtardım, ödülü de ceza olsun.”

Formaliteden açılmış

Kavaklıdere İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Küçükaydın ise Kocakilit hakkında, Hatice ile ilgili açıklamalarını yazılı izin almadan yaptığı için soruşturma açıldığını belirterek, “Ama bu müdürün cezalandırılacağı anlamını taşımaz. Bu formaliteden yapılan bir soruşturma. Soruşturma devam ettiği için daha fazlasını söylemem mümkün değil” dedi.

Hürriyet

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap