Dogru_Yol

Engelliler Belediye Otobüslerinden Şikayetçi

Önerilen İletiler

Tekirdağ da yaşayan engelliler şehir içi yolcu taşıma otobüslerinden şikayetçiler. Sakatlar derneği Tekirdağ şube başkanı Emine Güvencin yaptığı açıklamada;

“Belediye otobüslerinden, özellikle bazı araç şoförlerin den engelli vatandaşların şikayetçi olduğunu dile getirdi. Konuşmasında Tekirdağ şehir içi ulaşımını sağlayan belediye otobüslerinde çalışan bazı şoförlerin, engelli vatandaşlara araçlara binmeleri konusunda yardımcı olmaktan öte onlara araçlara binerken zorluk yaşattıklarını, sert davrandıklarını iddia etti.

Engellilerin engellerini belirten kartlarının olduğunu dile getiren Güvencin, “bazı şoförlerin engellilerin kartlarını gördükleri halde, engellerini göremedikleri için araçlara binerken kendilerine sert davrandığını dile getirdi.” Engellilerin engellerinin her zaman görünür bir yerde olmayacağına dikkati çeken Güvencin Şoförlerin engelli olduğunu belgeleyen engelli kartını gösteren vatandaşlara yardımcı olmalarını, kartı gösteren kişinin üzerinde engel arayıp onları rencide etmemelerini istedi. Ayrıca engellileri taşıyabilme özelliği olan belediye otobüslerinin saat başı Altınova mahallesinden otogara kadar geldiğini söyleyen Güvencin, bizler ise her mahalleye yarım saat başı servis yapmasını istiyoruz dedi. Bunun yanında engellilerin Tekirdağ sokakların da yol almalarının çok zor olduğunu dile getiren Tekirdağ Sakatlar Derneği Başkanı Emine Güvencin, sağlıklı insanın bile Tekirdağ da kaldırımlarda yürümesinin zor olduğunu, ama buna bir çözüm oluşturması adına kent konseyinde bu konu üzerine eğildiklerini ve bir proje sunduklarını belirtti. Çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Dernek Başkanı Duyarlı vatandaşlar ve yetkililere sesleniyorum; “bir kez olsun Derneğimize gelerek yaşadığımız ortamı görsünler bizi ve bizim gibi yaşamak zorunda olanları böylelikle çok iyi anlayabileceklerdir” dedi. Dernek binaları hakkında konuşan Güvencin dernek binasının çok kötü halde olduğunu başta belediye olmak üzere bir çok yere başvuru yaptıklarını bu konuda cevap beklediklerini kaydetti.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Belediye başkanının konuya hassasiyet gösterip , gerekli olanı yapacağı inancındayım..

Otobüs sürücüleri mutlaka psikolojik eğitimden geçmeli..Her yerde olduğu gibi..

Saygı göstermek ve görmek insanlığın olmazsa olmazlarındandır..

Teşekkürler ..Doğru yol..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bende Antalya dakilerden şikayetçi olacaktım,ama Tekerlekli sandelye ile binilen 1 tane bile Bld.otobüsü yokki.

Dernege verilen ve Deneme için getirilip meydanda bekleyen otobüs hariç.

Bakarsın birgün Tekerlekli sandelyeli otobüsler olurda bizde antalyada ulaşımda faydalanırız.Dünya şehriyiz sözde ama Binecek bi Bld.Otobüsü yada Özel halk otobüsü bile yok..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap