Dogru_Yol

Havalimanı Otoparkları Engelliye Ücretsiz

Önerilen İletiler

Atatürk Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havaalanı'ndaki otoparklardan engelli vatandaşlar ve gaziler ücretsiz faydalanabiliyor.

Ayrıca her iki havalimanında engelli vatandaşların uçuşunu kolaylaştıracak özel hizmet alanları da oluşturuldu.

Gaziler ve engelli vatandaşlar, İstanbul'un Anadolu Yakası'nı hareketlendiren Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki otoparka, ücret ödemeden süresiz olarak araçlarını park edebiliyor. Atatürk Havalimanı'nda ise gazilere bir gün, bedensel engelliler de sürekli ücretsiz park imkanı sunuluyor. Her iki havalimanında, otopark ile iç ve dış hat terminali arasında geçişi kolaylaştıran koridorlar bulunuyor.

Ayrıca Sabiha Gökçen'deki terminaller inşa edilirken projede bedensel engellilerin ihtiyaçlarına cevap verecek özel alanlar oluşturuldu. Buradan uçacak engelli yolculara; terminallerin değişik noktalarında özel tuvaletler, tekerlekli sandalye kullananlar için para çekme makineleri, ankesörlü telefonlar, bekleme alanları, uçağa binmeyi kolaylaştıran asansör araçlar ile tekerlekli sandalye hizmetleri veriliyor. Aynı imkan alanları, Atatürk Havalimanı'ndaki iç ve dış hat terminalinde de sonradan oluşturuldu.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap