Dogru_Yol

Engelli Yakını Olan Memurun Mesaisi Erken Bitecek

Önerilen İletiler

Başbakanlık, ailesinde engelli bulunan ve bakmakla yükümlü olduğunu belgelendiren memura mesaisinde kolaylık sağlanması, nöbet ve vardiyalı çalışmadan muaf tutulması konusunda kamu kurum ve kuruluşlarına talimat gönderdi.

2009 toplu görüşmelerinde, Sağlık-Sen'in önerisi üzerine, ailesinde engelli bulunan memura, bir saat erken mesai ile nöbet ve vardiyalı çalışma muafiyeti hakkı konusunda mutabakata varılmıştı. Konuyla ilgili düzenleme, toplu görüşmelerde mutabakata varılan kararların uygulanması hakkında 30 Ocak 2010 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzalı Başbakanlık genelgesi içinde yer aldı.

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar, yaptığı değerlendirmede, Başbakanlık genelgesinde yer verilen "Özürlü aile ferdinin günlük bakımı için izin kullanımında gerekli kolaylık sağlanacak" ibaresi ile uygulanabilirliğin sağlanmasının mümkün olmayacağını söyledi.

Kaçar, toplu görüşmelerde varılan mutabakata göre günlük bir saat izin ile nöbet ve gece vardiyasından muafiyet için mevzuat düzenlemesi yapılması gerektiğini kaydetti.

SOSYAL SENDİKACILIK AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR KAZANIM

Toplu görüşmelerde mutabakata aldırdıkları bu konuyu sosyal sendikacılık açısından önemli bir kazanım olarak değerlendirdiklerini ifade eden Kaçar, şöyle dedi: "Anadolu'nun ücra bir köşesinden bize dileğini ileten üyemizin sesini, onun gibi, günlük hayatta olağan dışı birçok zorlukla başa çıkmaya çalışan tüm memurların hayatlarını kolaylaştırmak adına, toplu görüşme masasına taşıdık. Özellikle engelli yakını olup gece vardiyasına kalmak zorunda kalan bayanların hayatını kolaylaştırma adına çok önemli bir katkı olduğunu düşünüyoruz. Engelli yakını bulunan memura verilen bu hakkı, Türkiye'deki klasik ücret sendikacılığı anlayışını, çağın gerekleri ve üyelerinin değişen ihtiyaçları temelinde hizmet sendikacılığına dönüştürme mücadelemiz adına önemli bir kazanım sayıyoruz."

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bilgi için teşekkürler.

İşçi ise onun engellisi nolacak?...

burda haklısınız tek taraflı düşünülmese tam anlamıyla güzel bir uygulama olurdu ama burası türkiye bir şeyi tam yapmak bizde biraz zordur

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap