k@lpsizim_85

Akvaryum Bakımının Püf Noktaları

Önerilen İletiler

<div style="width:450px"><object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab" id="uzmanEmbedPlayerpTVTdrFf4AT" width="450" height="404"><param name="movie" value="http://www.uzmantv.com/getswf/pTVTdrFf4AT" /><param name="WMode" value="Transparent"><param name="allowNetworking" value="all"/><param name="allowScriptAccess" value="always"/><embed src="http://www.uzmantv.com/getswf/pTVTdrFf4AT" wmode="transparent" width="450" allowScriptAccess="always" allowNetworking="all" height="404" name="uzmanPlayerpTVTdrFf4AT" type="application/x-shockwave-flash"/></object><div><div style="float:left;"><a id="uzmanlinkpTVTdrFf4AT" href="http://www.uzmantv.com" target="_blank"><img src="http://www.uzmantv.com/images/uzmantv.png" style="border:none"/></a>   </div><div style="padding-top:7px;"><a id="konulinkpTVTdrFf4AT" href="http://www.uzmantv.com/konu/akvaryum-bakimi" target="_blank" style="font-family:Verdana;font-size:12px">Benzer videolar için tıklayın</a></div></div></div>

Akvaryum temizliğinde hayvan severlerin genel temizlik mantığıyla yola çıkıp izlediği yollar vardır. Bu şekilde yapılan temizlikler balıklar için bazen zararlı sonuçlar doğurabilmektedir. Öcelikle balığın yaşadığı doğal ortamda nasıl temiz kaldığını düşünerek hareket etmek gerekir. Zamanımızda bir çok dış filtre, iç filtre dediğimiz ekipmanlar vardır.

Bu ekipmanları iyi tanıyıp hangi balığa, hangi akvaryuma ne tür bir ekipman takmamız gerektiğini tespit ettikten sonra akvaryum temizliği yapmak daha kolay olacaktır. Öncelikle akvayumun iç malzemeleri, akvaryumda kullanılan filtrenin iç malzemeleri akvaryum suyuyla temizlenmelidir. Oradaki bakteri kültürünü öldürmemek adına komple akvaryumu boşaltmamak gerekir.

Ortalama 2 yıl kadar akvaryum boşaltılmadanda temizlik yapılıp bu şekilde kullanılabilir. Beslediğiniz balık türüne göre haftalık %10 ile %30 arasında su değişimi yada dip çekimi yapılabilir. Dip çekimi denilen olay kumların içindeki balık artıklarını ve pisliklerini ağzı büyük geniş hortumlarla o pisliklerin sifonlama sistemiyle dışa alınmasıdır.

Beslediğiniz balığa göre eklediğiniz suyun ısısı akvaryum suyunun ısısıyla aynı olmasına dikkat edilmelidir. El ile akvaryum içine müdahele etmemek gerekir. Bu konuda kıstas balık doğal ortamında ne kadar müdahaleye maruz kalıyorsa akvaryumdada aynı şekilde itina gösterilmelidir. Az yemleme su kalitesini devamlı koruyacaktır ve filtrelerinizin daha performanslı çalışmasını sağlayacaktır.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap