Vatan...

Onları Gören Yok...!

Önerilen İletiler

fft1mm849673.jpg

Özel Sporcular Federasyonu'na bağlı Zihinsel Engelliler Futsal Milli Takımı, Şubat ayında Portekiz'de yapılacak Avrupa Şampiyonası için Futbol Federasyonu'ndan (TFF) gelmesi gereken 70 bin TL'yi bekliyor.

Konuyla ilgili AA muhabirinin görüştüğü Özel Sporcular Federasyonu Başkanı Tarık Bitlis, 21-27 Şubat tarihleri arasında Portekiz'de yapılacak INAS-FID Avrupa Futsal Şampiyonası için TFF'ye 30 kez yazı gönderdiğini belirterek, ''Bu şampiyona için bize ayrılan bütçeyi artık göndermelerini istedim. Fakat maalesef ses çıkmadı'' dedi.

Bitlis, geçen hafta sona eren milli takım kampı için daha önce istedikleri malzemelerin ellerine ulaşmadığını ifade ederek, ''Önümüzdeki günlerde bir kamp daha var, onun malzemeleri de gelmedi. Henüz Portekiz için uçak biletlerini bile alamadık'' diye konuştu.

''110 BİN TL'LİK BÜTÇE NEYE YETER?''

Zihinsel engelli sporcuların, futbol ile ilgili 1 yıl içinde yapacağı tüm organizasyonlar için geçen yıl TFF'den istedikleri yaklaşık 500 bin TL'lik bütçeye karşılık sadece 110 bin TL alabildiklerini anlatan Bitlis, şöyle devam etti:

''Bizim 100'ün üzerinde futbol kulübümüz var. Geçen yıl yaklaşık 500 bin TL bütçe istedik. Fakat neye göre karar verdilerse 'alın size 110 bin TL' dediler. Bu çocukların kamp, malzeme, yarışma vs. gibi masraflarının yanında 110 bin TL'lik bütçe neye yeter? Özellikle zihinsel engelli çocuklar futbol konusunda büyük karmaşa içinde. Bu federasyonun bütçe vermesi gereken 4 federasyon var; görme, zihinsel, bedensel ve işitme engelliler. Bütçe belirlerken kriterleri nedir, bilmiyorum. Başkasına 300-400 bin TL veriyorlar, bize 110 bin TL düşüyor. Bu haksızlık.''

TFF'nin 2010 bütçesini ne zaman belirleyip kendilerine ulaştıracağını bilmediklerini dile getiren Bitlis, sözlerini şöyle tamamladı:

''25 Şubat Perşembe günü Portekiz'e hareket etmemiz gerekiyor. Şampiyona için sadece 70 bin TL'ye ihtiyacımız var. Bu parayı henüz alamadık. Zaten onlar bize yıllık 110 bin TL veriyorlar. 70 bin TL'yi ne zaman verirler belli değil. Bunlar milli takım değil mi, Türkiye'yi temsil etmiyorlar mı? Bu çocuklar için sporun, futbolun ne büyük anlam ifade ettiğini farkında değiller mi?''

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap