Can Sengul

"Görme Engelliler İçin Bağımsız Yaşam Odası Tasarımı" Kore'den Ödül Aldı

Önerilen İletiler

tasarm.jpgTürk endüstriyel tasarımcılardan oluşan Altera Design Studio'nun hazırladığı "indipenida" isimli tasarım Kore'de düzenlenen Incheon International Design Competition 2006' da ödüllendirilerek Aralık ayında düzenlenen Incheon International Design Fair 2006' da sergilendi.

Proje, 7-24 yaş arası görme engelli (hiç görmeyen veya az gören) bireyin günlük yaşantısında engelsiz bir yaşama mekanı içerisinde sürdürebilmesini sağlayacak bir oda ve mobilya tasarımından oluşuyor.

Bu çerçevede, standart mobilya sistemlerinin engelli birey üzerinde yarattığı problem ve tehditleri ortadan kaldırarak, bireyin ev yaşantısındaki engel ve korku teşkil edebilecek durumların bertaraf edilmesi amaçlanmakta.

Proje içeriğinde, bireyin dışarı çıkarken yanına alması gereken eşyaları (gözlük, yön değneği, saat vs.) koyması için özelleşmiş "çıkış tepsisi" aksesuarı; bireyin aradığını kolaylıkla bulabilmesi ve eşyaları organize edebilmei için özel tasarlanmış "braille" kodlu dolap kulpları; eşyalarını düşürme riskini ortadan kaldıran özelleşmiş çukur raflar; tüm elektrik donanımı kabuğunun içerisinde saklayan "braille pc kiosk" yer alıyor.

Kaynak

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap