Can Sengul

1. Ulusal Mezenkimal Kök Hücre Sempozyumu | 5-6 Şubat 2010, Eskişehir

Önerilen İletiler

Hücresel Tedavi ve Rejeneratif Tıp Derneği olarak ülkemizde bir ilk olan I. Mezenkimal Kök Hücre Sempozyumu’nu 5 - 6 Şubat 2010 tarihinde Eskişehir’de Osmangazi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde yapacak olmanın sevinci ve heyecanı içerisindeyiz.

Hücresel tedaviler içinde mezenkimal kök hücre tedavisi heyecan verici ve hızla gelişen bir tedavi şeklidir. Kongrelerde mezenkimal kök hücreye yeterli zaman ayrılması çoğu zaman mümkün olamamakta ve bu nedenle de mezankimal kök hücrenin ayrı bir sempozyumda konuşulması ve bilgilerin paylaşılması gerekli olmuştur. Toplantı öncesi 4 Şubat 2010’da iki adet kurs düzenlenecektir. Birinci kurs Mezenkimal Kök Hücre Kursu olup Stem Cell Firması tarafından 30 kişilik kursiyer grubuna mezenkimal kök hücre kültürü uygulamalı olarak öğretilecektir. İkinci kurs ise Becton Dickinson firması tarafından yapılacak olan Mezenkimal Kök Hücre Akım Sitometri Kursu olup Mezenkimal kök hücrenin immünfenotiplemesi uygulamalı olarak işlenecektir. Düzenlediğimiz bu kurslarla ülkemizde bu konuda çalışan ya da çalışmak isteyen temel ve klinik bilimcilere mezenkimal kök hücre kültürü ve immünfenotiplemesi öğretilecektir. Sempozyum ise 2 gün sürecek olup ülkemizde bu konuda çalışanların yanı sıra yurt dışından da mezenkimal kök hücrenin değişik alanlarda kullanımının öncüsü olan birçok konuşmacı gelecek ve mezenkimal kök hücrenin biyolojisi, değişik dokulardan izolasyonu, klinik kullanım alanları ve etkinliği, gelecekteki klinik kullanım alanları ayrıntılı olarak gözden geçirilecektir. EHA tarafından kredilendirilecek sempozyumda EHA önceki Başkan Willem Fibbe de Başkanlık Konferansında konuşacaktır.

Sempozyumu düzenleyeceğimiz Eskişehir iki üniversite barındıran, gelişmişliği ile son yıllarda adından basında da geniş olarak bahsedilen, herkesin ilgisini çekip, görmek istediği bir şehrimiz olup kursları ve sempozyumu düzenlememiz içinde gerekli alt yapıya sahiptir. Kursları Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hematoloji Bilim dalı laboratuarlarında, sempozyumu ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörlüğü kongre merkezinde gerçekleştireceğiz. Kendinizi Anadolu'da bir Avrupa şehrinde gibi hissedeceksiniz.

Ülkemiz bilimine katkı sağlayacak bir sempozyum olması dileklerimizle sizleri mezenkimal kök hücreyi yakından tanımaya davet ediyoruz.

Saygılarımızla

Prof. Dr. Osman İlhan

Sempozyum Başkanı

http://www.kokhucre2010.org

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap