Can Sengul

Ece Banyo Engelleri Kaldırıyor

Önerilen İletiler

Vitrifiye Sektörünün Önde Gelen Firmalarından Ece Banyo, Yeni Ürünü Hareketli Banyo Dolabı ve Hareketli Lavabo Sistemiyle Çocuklar, Yaşlılar ve Bedensel Engellilerin Banyoda Yaşadığı Sıkıntıları Sona Erdiriyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Ece Banyo Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, Devlet İstatistik Enstitüsü'nün rakamlarına göre Türkiye'de 8 buçuk milyon engellinin bulunduğunu söyledi. Yaşlı nüfusun sayısının her geçen gün arttığının da altını çizen Çenesiz, "Yapılan araştırmalara göre, 2015 yılında Türkiye nüfusunun 8 milyonu, 2025 yılında ise 12 milyonu 60 yaş üstü olacak. Biz hem engelli vatandaşlarımızın, hem yaşlılarımızın hem de çocuklarımızın bu ihtiyacını gördük ve onların sıkıntısını ortadan kaldırmak için bu ürünü geliştirdik" dedi.

Engelli, yaşlı ve çocukların günlük yaşamlarını kolaylaştırmak için çalıştıklarını ifade eden Erdem Çenesiz, ürünün 2006 yılında geliştirildiğini ve aynı yıl patentinin alındığını söyledi. Erdem Çenesiz, ürünün özelliklerini şöyle anlattı: "Hareketli banyo dolabı yaşlılar, çocuklar ve engellilerin günlük yaşamını kolaylaştırmak için, hareketli lavabo sistemi ise yalnızca engelliler için tasarlandı. Dolap üzerinde bulunan kumanda ile lavabo 23 santimetre yukarı ve aşağı doğru hareket edilebiliyor. Dolabın istenilen konuma gelmesi için sadece 30 saniye beklemek yeterli oluyor. Aşağı ve yukarı hareket edebilen sistem sayesinde yaşlı veya bedensel engelliler lavaboyu istediği yüksekliğe getirebiliyor. Hareketli banyo dolabı ve hareketli lavabo sistemi ekstra tadilat ve maliyet gerektirmeden kolayca monte edilebiliyor".

Hareketli banyo dolabının engelli ve yaşlıların yanı sıra çocuklar için de önemli bir kolaylık sağladığını ifade eden Erdem Çenesiz, ebeveynleri yanında olmadan çocukların banyodaki ihtiyaçlarını karşılayabileceğini söyledi. Hareketli banyo dolabının kısa veya uzun boylu insanlar için de önemli bir kulanım kolaylığı sağlayacağını belirten Çenesiz, farklı ebat ve renklerde alternatifleri bulunan ürünün 2 yıl garantili olduğunu söyledi.

Çenesiz, ayrıca hareketli banyo dolabına istendiği takdirde aynalarda oluşan buğulanma problemini ortadan kaldıran, rakiplerine göre çok ekonomik olan rezistanslı aynanın eklenebileceğini belirtti

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap