Can Sengul

Erken Boşalma Nedenlerini Biliyor Musunuz ?

Önerilen İletiler

Erken Boşalmanın Nedenlerini Biliyor musunuz?

Erken boşalmanın herzaman en önemli nedeni psikolojiktir ve genellikle cinsel ilişkinin kendisine yada cinsel ilişkideki partnere karşı duyulan kaygıya dayalıdır. Erken boşalma en yaygın cinsel işlev bozukluklarıından biridir ve erkeklerin %14 ile %75’nin hayatlarının bir döneminde erken boşalma yaşamış oldukları bilinmektedir.

Bazen, genç erkeklerde görülen erken boşalmanın nedeni cinsel deneyimin az olmasıdır. Erkekler genellikle ilk cinsel deneyimlerinde yada cinsel ilişkileri arasındaki süre çok uzadığında erken boşalma yaşamaktadır. Bu konudaki deneyimleri arttıkça boşalmalarını kontrol etmeyi öğrenirler.

Şayet, deneyim kazanmış olmasına rağmen erkek orgazm olmasını kontrol edemediğini farkederse, erken boşalmanın nedeni muhtemeln psikolojiktir. Belki cinselliğe karşı derin bir kaygı duymaktadır. Belki partnerine karşı çözümlenememil bir öfkesi vardır

Erken boşalmanın bir diğer nedenide partnerin gebe kalmasından duyulan endişe olabilir. Bazı erkekler kadının vajinası dışında bir yere, vücuduna, boşaldıkları takdirde partnerlerinin gebe kalmayacağını zannederler.

Stres elbetteki erken boşalmanın en önemli nedenidir. Eğer bir erkek çeşitli gevşeme teknikleri ile stresi kontrol etmeyi ve stresle baş etmeyi öğrenirse, boşalmasını kontrol etmeyide öğrenir. Cinsel ve cinsel olmayan çözümlenememiş yada ifade edilememiş psikolojik çatışmalar üzerinde çalışmak da etkili olabilmektedir.

Erken boşalma nadiren hastalık, yapısal yada fiziksel problemden kaynaklanmaktadır.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap