Dogru_Yol

Devlete Göre Engelli Kim?

Önerilen İletiler

Tüm Engelliler Ve Aileleri Yardımlaşma Derneği Genel Merkezi tarafından yapılan araştırma da vahim sonuç:

4 250 000 engellinin kaydı silindi

Hükümetin 2010 yılı içerisinde kamu kuruluşlarına istihdamını planladığı 38192 engelli ve özürlü vatandaşın karşılaşacağı gerçekler.

Derneğin genel başkanı İlimdar BOZTAŞ Sağlık Bakanlığınca 2006 yılında yürürlüğe giren yönetmeliğin Sağlık Kurulu Raporlarında, Baltazar cetveli kullanılarak yapılan hesaplamalara göre 8,5 milyon engellinin yarısı kayıtlardan silinmiş ve artık engelli sayılmamaktadır, dedi.

BOZTAŞ, bir ayağı olmayan %35, bir kolu olmayan %30, her iki kalçasında çıkıklık ve kısalık var ise şu anda yürürlükte bulunan Sağlık kurul Raporu hesaplama yöntemine göre (BALTAZAR) %19 düzeylerinde rapor verilmektedir, diye belirtti.

BOZTAŞ hangi engellinin nerede ve ne şekilde istihdam edileceğinden büyük endişe duyuyoruz, siz hükümet olarak yaptığınız bu uygulamalar ile BALTAZARA göre raporların derecesini düşürerek istihdam edilebilecek engelli bireylerimizin engel oranını %40 olan kriterin altına ötelemiş ve engelli statüsünden çıkartmış bulunmaktasınız.

Bununla da bitmiyor yukarıda bahsetmiş olduğumuz bir ayağı, bir gözü olmayan ya da görmeyen, bir eli olmayan veya iki kalçasında da çıkıklık ve kısalık olan gibi engellilerimize %40 lık kriterin altında rapor vermek sureti ile elinde bulunan vergi muafiyetleri, malulen emeklilik hakları, toplu taşım indirim ve muafiyetleri, ÖTV ve MTV muafiyetleri, 2022 sayılı özürlü maaşları mahalli idarelerin engellilere sağladığı çeşitli sosyal hak ve yardımları da ortadan kaldırmış oluyorsunuz.

Siz sayın hükümet yetkilileri engellilerimizin ellerinden almış olduğunuz bu haklar, yapmış olduğunuz engelli vatandaşlarımıza destek açıklamaları ile örtüşmemektedir, Sağlık Bakanımız Sayın Recep AKDAĞ‘ ın iki dönemdir bakanlık makamını yürüttüğü görev süresi içerisinde bahsi geçen yönetmeliği nasıl kabul edip destekleyerek engellilerin mağdur olmasına sebep olduğu tarafımızca düşündürücü bulunmuştur, öyle ki biz engelliler olarak aklımıza ilk gelen şey Sağlık Bakanlığı bünyesinde yıllardır açık bulunan 8500 engelli kadrosunda daha önceki yönetmeliğe göre bir ayağı olmayan, bir kolu olmayan, her iki kalçasında çıkıklık ve kısalık olan engellilerimizin istihdam şansı var iken bu gün uygulamada olan yönetmeliğe göre başvurma şansları bile kalmamıştır. Hükümet yetkililerimizden dileğimiz uygulamadaki bu yönetmelik devam edecek ise %40 lık kriterin aşağıya çekilerek yukarıda bahse konu mağduriyetlerin giderilmesi, kaybedilen hakların geri iade edilmesini istedi.

BOZTAŞ, Aksi takdirde Adalet ve kalkınma diye belirttiğiniz misyonunuzun ADALET inden şüphe edeceğiz. Engellinin ahını almayın. Engellinin ahını alanın yüzü her iki cihanda da gülmez. Gözü görmüyor, ayağı tutmuyor ki sıkıp da suyunu çıkaracağı taşı bulsun sosyal devlet sıkacağı taşı engellinin eline veren devlettir siz bir taraftan kapı açtık diyor bir taraftan da kapıyı kapatıyorsunuz hükümet ile sağlık bakanlığı politikaları örtüşmüyor, dedi.

TEDAY İLETİŞİM BİLGİLERİ

ADRES: K. Karabekir Mh. İstasyon Cd. No: 52 Etimesgut/ANKARA

TEL & FAKS: 0312 245 40 40

GSM: 0533 648 99 05

WEB: www.teday.org

e-mail: teday_derneği@hotmail.com

Bülent Altaç

Kaynak

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Misafir
You are commenting as a guest. If you have an account, please sign in.
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoticons maximum are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Yükleniyor ...