Can Sengul

Türkiye'den Haiti'ye Deprem Yardımı

Önerilen İletiler

75549.jpg Türkiye'den Haiti'ye deprem yardımı 17 Ocak 2010 Pazar 13:20// Başbakanlık yüzbinlerce kişinin yaşamını yitirdiği Haiti Depreminin yaralarını sarmak için harekete geçti

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, 12 Ocak'ta meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde büyük hasar gören Haiti'ye 1 milyon dolar para yardımında bulunacak.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Haiti'de meydana gelen deprem nedeniyle bölgeye yardım malzemeleri gönderilecek.

Açıklamada, Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Kızılay Genel Başkanlığı'nın koordinasyonu sonucu 16-17 Ocak tarihleri arasında Genelkurmay Başkanlığı'na ait 5 uçakla Sağlık Bakanlığı'ndan temin edilen mobil hastane, 2 adet sağlık tarama aracı, 17 kişilik sağlık ekibi ve 10 ton tıbbi malzeme, Kızılay Başkanlığı'ndan temin edilen 20 ton ağırlığında 200 çadır, 2 bin battaniye, 145 mutfak seti, bin ceset torbası, BM bünyesinde görev yapan Türk polislerinin ihtiyacı olan gıda ve giysi, teknik araç ve gereçlerden oluşan 1.6 ton ağırlığında lojistik malzeme ve 10 kişilik AKUT ekibi teçhizatları ile birlikte bölgeye gönderildi.

Ayrıca Haiti'ye 1 milyon dolar para yardımında bulunulacağı bildirildi. Yardım uçaklarından 3'ü dün saat 07.00 ile 09.00 arasında harekete ederken, dördüncü ve beşinci uçaklar da bugün 07.00 ile 08.00 saatleri arasında Ankara Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan hareket etti.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sayın Can Bey

Emeğine sağlık....haber için teşekkürler....

Deprem'de zor durumda kalan herkese Allah yardım etsin....yardımcı olan bütün insanlardan da Allah razı olsun....

17 Ağustos 1999 depremi çok korkunçtu....çok şükür bir tehlike yaşamadan atlattım....ama o anı yaşamak ve hatırlamak bile ifade edilemez kabus....İstanbul'da yaşıyoruz ama heran yüreğimiz tetikte ve beklenen o büyük deprem'den Allah bütün temiz kalpli insanları ve sevdiklerini korusun inşallah....

Rabbimize teslim olduk....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Haiki Depremi...

Haberlerde İzliyorum ve İzlerken Yüreğim Sızlıyor...

Alt Yapının Çökmesinden Kaynaklanan Olumsuzluklar İçler Acısı Olayların yaşanmasına Sebeb Olmakta....

Yardımların Ulaştırılmasındaki Zorluklar Dayanılır Gibi Değil Rabbim Yar ve Yardımcıları olsun...

Türkiye'nin Yine Her Zaman ki Gibi Böylesi Bir Durumda Göstermiş Olduğu Duyarlılık Alkışlanmaya Değer Bir Konu Bence...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap