Dogru_Yol

“Ateş Olmayan Yerden Duman Çıkmaz”

Önerilen İletiler

Engellilere rehabilite adına hayali kayıtlar yaptığı öne sürülen okullarla ilgili iddiaları Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı İbrahim Battal da doğruladı. Bu konuda daha önce yapılan şikayetler üzerine bazı merkezlere 70 bin TL’lilere bulan para cezaları verildiğini söyleyen Battal “Engelli istismarı maalesef önlenemiyor” dedi.

Şikayetlerin olduğu zaman müfettişlerin okullara baskın düzenlediğini, önceden bu konuda haberli olan merkezlerin tek seans da olsa okul yüzü görmemiş çocukları sınıflara oturttuğunu, ancak; müfettiş incelemesinin ardından yeniden eski yöntemin devam ettirildiğini söyleyen Battal “Denetimler habersiz yapılmalı” dedi.

Çanakkale’de köyleri dolaşıp velilere attırdıkları imza karşısında okul yüzü dahi görmeyen engelli çocuklar üzerinden kazanç elde etmeye çalışan simsarlarla ilgili haberlerin gazetemizde yayınlanması büyük yankı uyandırmaya devam ediyor. Engelli istismarının sadece bugüne mahsus bir durum olmadığını, geçen yıl da benzer olayların meydana geldiğini, ancak; duyarsız kalındığını söyleyen Kent Konseyi Engelliler Meclis Başkanı İbrahim Battal, devletten alınan 420 TL karşılığı köydeki engelli ailelerine 125 ile 150 TL verilerek susturulduğunu iddia etti. Şikayetlerin olduğu zaman müfettişlerin okullara baskın düzenlediğini, önceden bu konuda haberli olan merkezlerin tek seans da olsa okul yüzü görmemiş çocukları sınıflara oturttuğunu, ancak; müfettiş incelemesinin ardından yeniden eski yöntemin devam ettirildiğini söyleyen Battal “Denetimler habersiz yapılmalı” dedi.Battal, yazılı olarak yaptığı şikayet sonucu bazı merkezlere 70 bin TL’ne varan cezalar verildiğini, ancak; istismar konusunun yine de tam olarak engellenemediğini belirterek, bu konuda RAM gibi Milli Eğitim kuruluşunun içersinde olan bölümlerin de soruşturma kapsamı içersine alınması gerektiğini söyledi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap