Dogru_Yol

Akülü Aracı Olmayan Engelli,50 Metrelik Yolu Yarım Saat'te Yürüyor

Önerilen İletiler

2831.jpg

Sakarya'nın Erenler ilçesinde felç geçirdikten sonra eşi ve çocuklarından ayrılan eski tapu memuru, yalnız yaşadığı evde yaşam mücadelesi veriyor.

Akülü aracı olmadığı için 50 metrelik yolu bastonları yardımıyla yarım saatte yürüyebilen eski tapu memuru, sıcak bir aşın özlemini kuruyor.

Erenler ilçesi Bağlar Mahallesi'nde kiralık bir evde tek başına yaşayan engelli Kerâmettin Mavi'nin hayatı, 20 yıl önce geçirdiği rahatsızlık sonucu alt üst oldu. Felç nedeniyle bacakları tutmayan Mavi, hastalandıktan 1 yıl sonra eşinden ve çocuklarından ayrıldı.

Eşi ve çocuklarından ayrıldıktan sonra yalnız yaşamaya başlayan Mavi, 2004 yılında eşinden boşandı. 600 TL emekli maaşıyla kirada geçinmeye çalışan Mavi, boşandığı eşine her ay 100 lira nafaka ödüyor. Borçlarını ödemek için çektiği ihtiyaç kredisinin taksitleri, nafaka ve kira parasından geriye kalan 210 lirayla hayatını sürdüren Mavi'nin ihtiyaçlarını komşuları karşılıyor.

Eşinden ayrıldıktan sonra çocuklarının da kendisini arayıp sormadığını ve ziyaretine gelmediklerini belirten Mavi, hayatını kiralık dairede tek başına sürdürdüğünü söyledi. Yıllarca fizik tedavi görmesine rağmen iyileşemediğini ifade eden Mavi, "Felç geçirdikten sonra ayaklarım tutmaz oldu. Ellerimi kullanabiliyorum. Fizik tedavi gördüm. Ancak iyileşemedim. Kaplıcalara gittiğimde azda olsa faydasını görüyorum. Fakat hastalığımın bir çaresini bulamadım." dedi.

Engelinin dışında yoksullukla da mücadele ettiğini dile getiren Mavi, şunları söyledi: "Emekli maaşımla geçinmeye çalışırken ayrıldığım eşime de 100 TL nafaka veriyorum. Borçlarım sebebiyle bankadan 4 bin lira ihtiyaç kredisi çektim. Her ay 140 lira kredi taksitlerine ödüyorum. 150 lira kira veriyorum. Kredi taksiti, kira ve nafaka derken elime 210 lira kalıyor. Yemeğimi kendim yapamıyorum. Aperatif yiyeceklerle ve komşuların getirdiği yemeklerle karnımı doyuyorum. Sobamı kendim yakamıyorum."

Bastonları yardımıyla dışarı çıkabildiğini ve 50 metrelik yolu yarım saatte zor yürüdüğünü söyleyen engelli adam, en büyük ihtiyacının akülü bir araç olduğunu ifade etti.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap