k@lpsizim_85

Avrupalı engellileri termalle iyileştiriyor

Önerilen İletiler

Avrupalı engellileri termalle iyileştiriyor

Alternatif tedavi yöntemlerinin her geçen gün yaygınlaşması, termale ilgiyi artırıyor

Termal su kapasitesi açısından dünyada 7'nci, Avrupa'da ilk sırada yer alan Türkiye, Avrupa'da, termal tedavi masraflarının sigorta kapsamına alınmaya başlamasıyla yeni bir fırsat daha yakaladı.

Bu fırsatı değerlendirmek isteyen beş yıldızlı termal tesisler, Avrupa'da faaliyet gösteren sigorta şirketleriyle anlaşmalar yapıyor. Kütahya'da hizmet veren beş yıldızlı Emet Thermal Resort&Spa, Avrupalı engellilerin rehabilitasyonuna yönelik Hollanda merkezli Avrupa'nın en büyük sigorta şirketlerinden AGİS ile anlaşma imzaladı. Tesis, AGİS güvencesiyle Avrupa ülkelerinden gelen hastaları 14 gün ücretsiz tedavi edecek. Genel Müdür İsmail Özcan, Avrupa'daki engellileri Türkiye'ye çekmek amacıyla 'Turizmde engelleri kaldırmak' adlı bir proje hazırladıklarını belirterek, "Bu çerçevede Hollanda menşeli sigorta şirketi AGİS ile eylül ayında bir sözleşme imzaladık. Bununla birlikte Hollanda, Almanya ve diğer Avrupa ülkelerinden AGİS güvencesi altında olan hastaları kabul edeceğiz." diye konuşuyor. Doğal çıkışlı, eriyik maden değeri yüksek, kükürt, radon ve tuz bakımından zengin olan Türkiye'deki termal sular, hem sıcaklıkları hem de çeşitli fiziksel ve kimyasal özellikleriyle Avrupa'daki termal sulardan daha üstün. Bu özellik, termal tedavi görmek isteyen Avrupalıları Türkiye'ye yöneltiyor. "Türkiye, termalde Avrupa'nın vazgeçemeyeceği ülkelerin başında geliyor." diyen İsmail Özcan, Türkiye'deki kaplıcaların Avrupa ülkeleri tarafından yakın takibe alındığını aktarıyor. Özcan, AGİS'le yaptıkları sözleşmenin doluluk oranlarına yüzde 30 katkı sağladığını kaydetti.

Özcan'ın verdiği bilgilere göre, dünya üzerinde termal turizmden en büyük pastayı 10 milyon turistle Almanya alıyor. Avusturya ve Macaristan'a da önemli sayıda termal turist gidiyor. Türkiye'nin ağırladığı termal turist sayısı ise 10 bini geçmiyor. Türkiye, imkanı olmasına rağmen termal pazardan payını alamıyor. Avrupa ülkelerinin engelli vatandaşlarına destek verdiğine, rehabilitasyonu için farklı ülkelere gönderdiğine işaret eden Özcan, şunları söylüyor: "Avrupa'da 30 milyon engelli olduğu belirtiliyor. Bunlar tek başına hareket etmiyor. Hepsinin yanında bir refakatçi bulunuyor. Dolayısıyla bu sayı 60 milyona çıkıyor. Bu, büyük bir potansiyel."

AGİS'le yaptıkları anlaşma çerçevesinde Avrupa'daki doktorların hastalarını Emet Termal'e sevk edebileceklerini kaydeden Özcan, "Doktorlar, Emet Termal'deki 11 günlük kürün 1 yıllık fizik tedaviye eşdeğer olduğunu söylüyor. Bu, bağlantılarımızı daha da güçlendiriyor." ifadelerini kullanıyor.

Dağıstanlı doktorla ANLAŞTI

Emet, termale değer katmak için farklı yöntemler geliştiriyor. Genel Müdür Özcan, Türkiye'de biyoenerji konusunda uzman olan Dağıstanlı Ayşet Şerifova ile güç birliği yaparak termale farklı bir boyut kazandırdıklarını aktarırken şu bilgileri veriyor: "Ayşet Hanım bel, boyun fıtıklarında uzman. Şeker hastalığıyla ilgili yaralanmalarda felçli hastaların tedavisinde de deneyimli. Bunun termal suyun özelliğiyle birleştirilmesi tedaviyi hızlandırıyor. Hasta 10-15 gün içerisinde sağlığına kavuşuyor."

Zaman

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap