zeynepkrtas

Yemek Yerken Yaptığınız Hareketler ve Kişiliğiniz...

Önerilen İletiler

Yemek Yerken Yaptığınız Hareketler ve Kişiliğiniz

Yemek yerken yaptığınız hareketler kişiliğinizi belirttiğini biliyor musunuz?

Psikologların yaptığı araştırmalar sonunda insanların yemek yerken yaptıkları hareketlerle kişiliklerini ortaya çıkardığını saptamışlardır. Bunun böyle olduğunun kendileri bile farkında değillerdir. Aşağıda sizlere yemek yerken yapılan hareketlerle yemek alışkanlıklarının hangi kişilikleri yansıttığını açıklayacağım.

Ağır ağır yemek yiyenler: Ağızlarında bulunan her lokmayı lezzet alarak çiğnerler. bu insanlar iyi arkadaş ve iyi dinleyicidirler.

Acele yiyenler: Bu tipler ikiye ayrılır: Birincisi çok dinamik ve yemekte zaman yitirmek istemeyenler, ikincisi, yemeğin çabuk tadına varmak isteğinden oluşudur. Bu iki tip de çabuk düşünür ve çabuk karar verirler.

Ağız dolusu yiyenler: Unutkandırlar. Güleryüzlüdürler. Dış görünüşe ve giyime önem vermezler. Duygusal ve sevecendirler.

Küçük lokma yiyenler: Enerjiktirler, yaşadıkları anın değerini bilirler. İşlerini geri bırakmazlar. Çalışkandırlar.

Atıştırıcılar: Yemeklerini tabaktakilerini bitirir gibi yerler ama hiçbir yemeği bitirmezler. bu tipler ellerindeki hiçbir şeyi atamazlar, dolapları eski şeylerle doludur. İyi bir yönetmen olamazlar.

Tabak silenler: Önündeki yiyecekleri bitirdikten sonra lokma ile tabağı sıyıranlar, her şeyin yenmesini bir lokma ekmeğin bile ziyan olmasına razı olmayanlardır. Başkaları tarafından beğenilmeyi severler.

Yemekte ev hayvanlarını da besleyenler: Bu gibi insanlar yanlarına yaklaşan evcil hayvanları beslemeden edemezler. Lokmaları boğazlarına takılır. Yedikleri yemekten birer parça onlara da verirler. Bu insanlar kendilerinden istenen fedakarlıkları geri çevirmezler. İyi arkadaş olurlar ve dürüsttürler.

Konuşarak yemek yiyenler: Bu gibi insanlar yemek sırasında konuşarak bir çok işlerini çözümlerler. Yemek yemek onlar için sosyal bir olaydır. Bu kişilerin konuşmalarını dinlemek gerekir.

Yemekte konuşmayanlar: Onlar için, yemek zamanı, düşünme anıdır. O gün yaptıkları işleri gözden geçirirler, yapacakları işleri planlarlar. Bu şekilde boş saatlerini de değerlendirmiş olurlar.

Yemekte resmiyeti sevenler: Temiz örtüler ve çiçeklerle kurulmuş, kıymetli tabaklarla süslenmiş bir masaya oturmadan önce kendileri de elbise değiştirirler. Resmiyete dikkat eden kişiler iyi yaşamayı ve düzenli bir hayat şeklini severler.

Zeynep AKILLI....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap