zeynepkrtas

Masalsız Büyümemeli Çocuklar...

Önerilen İletiler

Masalsız Büyümemeli Çocuklar

Masalların da bir bedeni olmalı. Olmalı tabi.Kesinlikle var onların bedeni.

Nedendir bilinmez, taktım bu ara masallara. Belkide özlemidir çocukluğuma sebebi.

En çok neyi severim masallarda bilirmisiniz? Daha masala başlamadan masalla alakası olmayan tekerlemelerini. Hani vardır ya;

Evvel zaman iken,deve tellal iken, saksağan berber iken, ben anamın beşiğini(nasıl oluyorsa annemin beşiği, koca kadın hani) sallar iken ip koptu beşik devrildi, anam kaptı maşayı, babam kaptı sopayı, kovaladılar, döndürdüler dört bir köşeyi. Az gittim, uz gittim dere tepe düz gittim. Çayır çimen geçerek, lale sümbül biçerek, altı ayla bir güz gittim. Birde dönüp ardıma baktım ki, ne göreyim gide gide bir arpa boyu yol gitmişim...

Anlatan uzatırsa uzatır bu tekerlemeleri, çok dinledim masalları küçükken. Anlatırdı bizimkiler, elektriksiz kış gecelerin de, gaz lambasının ışığın da, bazen sıkılır masalın konusunu beklerdik. Ama hangi masal olursa olsun, başlangıcın da tekerlemeleri olmalıydı. Bir varmış ve yokmuşları.

Anlamadığım birşey masallar da, çocukluk tabi o zamanlar, Az gidip,uz gidiyorsunuz ya hani,çayırları çimenleri geçiyorsunuz, 6 ay bir güz gidiyorsunuz. Aaa! Bir de bakıyorsunuz ki, bir arpa boyu yol almışsınız onca zaman. Hani çözemezdim o zaman,nasıl oluyor diye.

Prensler de hep beyaz atlıdır. Kızlar hep ayın ondördü kadar güzeldir. Son hep mutludur. Ve mutlaka elmalar düşer gökten.

Biri anlatana, diğeri masal kahramanlarına, ve sonuncusu mutlaka dinleyenlerindir. Ama bu elmaların sayısı asla dört olmaz. Allahın hakkı üçtür dercesine üçte kalır.

Ve alır götürür sizi hayal dünyasına, masum düşler kurdurur. Hayal dünyanızın ufku genişler. İyiler safında olursunuz hep.

Ah masallar, masal gibi yaşamak var aslın da. Masal gibi içmek hayatı sonuna kadar. Masal tadında kalmak, içimizde yaşayan hiç büyütmediğimiz çocukluğumuz. Yaşımız ne olursa olsun. Gizlediğimiz, sakladığımız, çocukluğumuz.

Kah dolu dolu yaşanan, kah yaşanamayan çocukluklar.

Ama, aması var bir de, masalsız büyümemeli çocuklar.

Gül Deniz YERSİZ...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sayın zeynepkrtas

Güzeldi....emeğine sağlık....teşekkürler....

Yaşımız ne olursa olsun. Gizlediğimiz, sakladığımız, çocukluğumuz.

Kah dolu dolu yaşanan, kah yaşanamayan çocukluklar.

Ama, aması var bir de, masalsız büyümemeli çocuklar.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap