Dogru_Yol

Engelli Derneği Genel Başkanı Mehmet Budak’ın Haklı İsyanı

Önerilen İletiler

Kahramanmaraş Engelliler Derneği Başkanı Mehmet Budak engelliler binasında kış şartlarında verilen sim-sırma kursundan çıkışta trafik kazası geçiren Huriye Erzurumlu’nun hala yoğun bakımda olduğunu, ‘İş-kur ve Kahramanmaraş Belediyesi tarafından tahsis edilen servisi neden kullanamıyoruz’ dedi.

Kahramanmaraş Engelliler Derneği Mehmet Budak yaptığı yazılı açıklama haklı bir serzenişte bulunup bu duruma karşı daha duyarlı olunmasını istedi.

Yazılı açıklamanın tam metni :

Zannedersem Kahramanmaraş’ta bizim derneğimiz kadar engellilere eğitim imkânı sağlayan, hiçbir karşılık almadan tekerlekli sandalye, koltuk değneği dağıtan ve yürüteç gibi araç-gereç temin edip Belediyeye ilan vererek bunları dağıtan, organ ve kan bağışı kampanyasına katılan Avrupa Birliği Projesi geliştiren ve uygulayan ilimizde başka dernek bulunmamaktadır.

Şu an da derneğimiz tarafından projelendirilerek İş-kur Genel Müdürlüğü’ne teklif edilerek ve şu anda 01.12.2009 tarihinden bu yana dernek merkezimiz de uygulanan Maraş işi sim-sırma kursumuz 28 engelliye yönelik devam etmektedir. Sitemim dernek merkezimizde uygulamakta olduğumuz 28 bay ve bayan engelliye yönelik kursun amacını gerçeklerleştirmesi için soğuk kış koşulları altında kursiyerlerimizin evinden getirip götürülmesini sağlayacak bir servis aracı sağlayamadığımızdan dolayı kursa katılan engelli üyelerimizden Huriye ERZURUMLU’nun kurstan evine giderken trafik kazası geçirerek Yeni Şehir Devlet Hastanesi Beyin Cerrahi Servisinde hayatta kalma mücadelesi vermektedir. Kahramanmaraş İş-kur Müdürlüğü tarafından Türkiye Sakatlar Derneği Kahramanmaraş Şubesine tahsis edilen İlimizdeki engellilerin hizmetinde kullanılması amaçlanan engelli minibüsün ne iş yaptığını merak ediyorum. Kahramanmaraş Belediyesinin de engelli vatandaşların hizmetinde kullanmak üzere alınan bir minibüs olduğunu biliyoruz maalesef ondan da yararlanamıyoruz.

Bu memlekette dürüstçe bir şeyler yapmaya çalışan, insanların neler yaptığını denetleyecek, gözlemleyecek eğer doğru bir şeyler yapıyorsa ona yardımcı olacak bir Allah’ın kulları yok mu merak ediyorum.

Dünyada üretmeden tüketen bir toplumun olduğunu düşünemiyorum. Engellisiyle sağlamıyla güzel ülkemizin kalkınması için bir şeyler yapmamız gerektiğine inanıyorum Üreten ve çalışan insanlar kötülükten, terörden ve kötü alışkanlıklardan uzak duracağına inanıyorum. Öyle ise herkesin bu iyi niyetli çalışmalara destek vermesini canı gönülden bekliyoruz.

Mehmet BUDAK

Engelliler Derneği Genel Başkanı

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap