k@lpsizim_85

470 Bin Engelli Evde Saklanıyor

Önerilen İletiler

470 Bin Engelli Evde Saklanıyor

Türkiye Özel Engelli Eğitim Kurumları Derneği Genel Başkanı Mustafa Metin Taş, 'Türkiye genelinde 690 bin engelli çocuk var, bunlardan 220 bini eğitim alıyor 470 bini aileleri tarafından saklanıyor' dedi.

Taş yaptığı açıklamada, engellilerin hakları için aralıksız çalışma yürüttüklerini söyledi.

Engellilerin eğitiminin çok önemli olduğunu vurgulayan Taş, “Bu konuda yasalarda ve yönetmeliklerde bir karmaşa var. 5378 sayılı yasa çıktı yönetmelikleri hazırlanıyor. Yönetmeliklerin anlaşılır bir hale gelmesi için çalışıyoruz” dedi.

Türkiye genelinde 690 bin engelli çocuk olduğunu, bunlardan sadece 220 binin eğitim aldığını, geriye kalan 470 bin çocuğun eğitim alması için çalıştıklarını kaydetti. Taş, engelliler için eğitimin önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

Onlara acımayalım

“Eğitim alan engelli çocuklarımızda diğerlerine nazaran üstün bir belirginlik ortaya çıkıyor. Çocuklarımıza eğitimini vererek onları hayata hazırlamamız gerekiyor. Yani engelli bir çocuğun eğitim sonrasında kendi ayakları üstünde durmasını istiyoruz. Engellilerimize acımayalım, onları eğitip hayata hazırlayıp insanca yaşama haklarını verelim. Bizim tek istediğimiz bu. Hükümetimiz yeni yılda 33 bin engelliyi işe alacak, bu sağlanırsa 2010 Türkiye’de engelli yılı olacak.”

Taş, Erdemli Belediyesi’nin Türkiye’de ilk kez 60 dönüm arazi üzerine 30 milyon dolarlık ‘’Engelliler köyü’’ kurma çalışmalarının bulunduğunu bu projeye dernek olarak destek verdiklerini sözlerine ekledi.

Hürriyet

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sayın kalpsizim_85

Emeğine sağlık....haber için teşekkürler....

470 bini aileleri tarafından saklanıyor' ne kadar büyük cahillik....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap