Dogru_Yol

Artık Hepsi Milletin Evladı

Önerilen İletiler

Artık Hepsi Milletin Evladı

Tokat’ta şehit düşen 7 askerden 3’ü dün toprağa verildi. Kemal Bide’nin cenaze töreninde konuşan Albay Celal Çürek, şehidin ailesine “Kemal sizin evladınızdı, şimdi tüm Türk ulusunun evladıdır” diye seslendi.

TOKAT’ın Reşadiye İlçesi’nde devriye görevi sırasında teröristlerin pususunda şehit düşen 7 asker için dün Tokat İl Jandarma Komutanlığı´nda askeri tören düzenlendi. Jandarma Uzman Çavuş Harun Arslanbay, Jandarma onbaşılar Fatih Yonca ve Cengiz Sarıbaş ile jandarma erler Onur Boztemir, Kemal Bide, Ferit Demir ve Yakup Mutlu için Tokat İl Jandarma Komutanlığı bahçesindeki törene protokol ve askeri erkan ile şehit yakınları dışında kimse alınmadı. Tokat İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Tosunlu´nun konuşmasının ardından dua edildi. İl Müftüsü Abdurrahman Koçak´ın okuduğu dua sonrasında omuzlara alınan cenazeler memleketlerine gönderildi.

84 günü kalmıştı

Şehit Jandarma Er Kemal Bide (21) için Ordu’nun Çayıralan Beldesi Merkez Cami önünde düzenlenen törende konuşan Ordu Jandarma Komutanı Jandarma Albay Celal Çürek, şehit ailesine başsağlığı dileyerek, “En değerli varlığınızı kaybetmenin derin üzüntüsünü sizlerle paylaşıyorum. Kemal sizin evladınızdı, şimdi tüm Türk Ulusunun evladıdır” dedi. Terhisine 84 gün kala şehit olan Bide’nin cenazesi kılınan namazın ardından Belalan Mahallesi’ndeki aile kabristanında toprağa verildi.

Ağıtlar Kürtçe

Şehit Er Yakup Mutlu, Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Örenkent köyünde toprağa verildi. Törende Kürtçe konuşan baba Kazım Mutlu “Biz burada askeri, polisi suçlamıyoruz. Onların suçu yok. Vatan sağ olsun. Kanın durmasını istiyoruz. Bahçeli ve Baykal bu acıyı yaşamıyor. Çünkü askere giden çocukları yok. Bizim çocuklarımız şehit oluyor. Biz barış istiyoruz” dedi. Kürtçe ağıt yakan şehit Mutlu’nun nişanlısı Semra Yalçın’ı yakınları teskin etmeye çalıştı.

Gitti kınalı kuzum

Şehit jandarma er Onur Boztemir, Adıyaman’ın Tut İlçesi´ne bağlı Yaylımlı Köyü’nde, 3 bin kişinin katıldığı törende son yolculuğuna uğurlandı. Anne Ayşe Boztemir “Bana şehit olacağını söylemişti. Gitti kınalı kuzum. Ama onun yerine Soner’imi de göndereceğim” diye ağıt yaktı.

Keskin nişancıydı

Jandarma Uzman Çavuş Harun Arslanbay’ın babası Hamdi Arslanbay (65) “Oğlum keskin nişancıydı. Pusuya düşürülmüşler. Aksi takdirde oğlum onları tek tek avlardı” dedi. Harun Arslanbay’ın kız kardeşi Elif Arslanbay “Allahım ağabeyimi melek edip uçurdun. Bacısını da şehit bacısı yaptın. Yeğenim, ‘Babam gelecek beni öpecek’ derdi. Şimdi nasıl öpecek” diyerek ağıt yaktı. Arslanbay’ın cenazesi bugün Adana’nın Yumurtalık İlçesi’nde düzenlenecek törenin ardından köyünde toprağa verilecek.

Saçları hatıra kaldı

Tokat’ta şehit düşen Cengiz Sarıbaş’ın (20) askere gitmeden önce uzun olan sarı saçlarını kestiği ve “Bunlara bakınca beni hatırlarsınız. Benden size bir anı olsun” diyerek ailesine bıraktığı ortaya çıktı. Acılı anne Gülyaz Sarıbaş’ın Bahçelievler, Kocasinan´daki tek katlı gecekondusunda gece boyu oğlunun saçlarını okşayarak göz yaşı döktüğü bildirildi. Ağabey Vural Sarıbaş ise kardeşinin devriye görevine çıkmadığını, kendisi gibi Sivas’a hastaneye giden arkadaşlarıyla birlikte sivil bir minibüs içinde pusuya düşürüldüğünü öne sürdü. Sarıbaş bugün toprağa verilecek.

Er Fatih Yonca’nın cenazesi Hatay’ın İskenderun İlçesi Bekbele Beldesi’nde, Ferit Demir’in cenazesi ise Muş’un Malazgirt ilçesinde bugün toprağa verilecek.

Harun, Fatih, Cengiz, Onur, Kemal, Ferit, Yakup: Burada

EDİRNE’de Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi’nde ellerinde Türk bayrakları ve şehitlerin fotoğrafları bulunan öğrenciler bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı’nı söyledi. Fen Edebiyat Fakültesi Edebiyat Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Muhammed Sole, şehit askerlerin adlarını tek tek okudu. Bu sırada diğer öğrenciler hep bir ağızdan, ‘burada’ diye karşılık verdi. Tokat’taki tören için cenazelerin il jandarma komutanlığına getirilişi sırasında ellerinde Türk bayrakları olan 5 bin kişi, `Kahrolsun açılım’ sloganları attı. Özellikle genç kızlar ve kadınlar gözyaşlarını tutamadı. Vatandaşların alınmadığı törenin ardından cenazeler Jandarma Komutanlığı’nın önünde bekleyenlerin duaları ile memleketlerine uğurlandı.

Bizi bırakma

ŞEHİT annesi Dilber Bide (41) oğlunun Türk Bayrağına sarılı tabutuna sarılarak, “Oğlum beni niye bırakıp gittin. Ben seni bu yüzden mi gönderdim. Biz senin bayraklı tabutuna mı sarılacaktık” diyerek ağıt yakıp gözyaşı döktü.

Baba Cemal Bide soğukkanlılığını tören boyunca korurken kız kardeşi Özlem ise ağabeyinin tabutuna sarılarak,

“Bizi bırakıp gitme” diye ağladı. Şehit Cengiz Sarıbaş’ın İstanbul Kocasinan’da oturan babası

Mutallip Sarıbaş, evin önünde koruma görevi yapan bir askere sarılarak ağladı.

Bütün şehitlerimizin ailelerinin başı sağolsun....

Allah'tan rahmet sevenlerine sabır diliyoruz....

Bütün şehitlerimize Allah Rızası İçin Fatiha....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Şehit Fatih'ten Türkiye'ye 100 liralık ders

Jandarma Er Onbaşı Fatih Yonca 10 gün önce izine geldiğinde annesine 'Şafak 87 anne' diyerek sarıldı, izninin ardından birliğine döndü... Döndüğü gün Tokat'ta pusuya düşürüldü, şehit oldu... Annesi, babası, kardeşleri yıkıldı...

Şehit Jandarma Onbaşı Fatih Yonca askerlik boyunca aldığı maaşı ailesine gönderiyordu... Ailesine bakmayı birgün bile ihmal etmedi... Yonca ailesinin sıvasız, kapısı naylonla kapatılmış evinde göze çarpan ayrıntı ise devletin yaptığı kömür yardımlarıydı...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

ACIMIZ ÇOK BÜYÜK YÜCE MİLLETİMİZİN BAŞI SAOLSUN.VATAN HAİNİ KÖPEKLERİN KÖKÜNÜ KAZMAK LAZIM ONLARA DESTEK VEREN ŞEREFSİZLERİDE BU ÜLKEDE BARINDIRMAMALIYIZ.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap