Dogru_Yol

Engelimizin Evliliğimize Etkisi !

Önerilen İletiler

Engelimizin evliliğimize etkisi!

Engelli olduğumuz için, taşıdığımız bazı kaygılardan dolayı evlenme konusunda birazda olsun çekimser olduğumuz oluyor mu?

Engelimizle evlilik arasındaki ilişkilendirme sizce nasıldır?

Bir engelli olarak, evlilik konusunda ister istemez bazı çekincelerimizin olması normaldir. Yaşamımızda hayat zorluklarının insanı bunalttığı bir dünyada yaşamak gerçekten zordur. Üstelik bizim buna bir de engelimiz eklenince bu zorlukların katlanarak artması da kaçınılmaz oluyor.

İşte bu bağla da düşündüğümüz zaman, insanın evlenme ile ilgili tereddütleri de orta çıkıyor. Çünkü evlilik çok ciddi bir kavramdır. Bunu ciddiye almadan atacağınız bir adım hayatınız boyunca bizi olumsuz yönde etkileyecektir. Bu olumsuz etkiden kurtulmak için, acele etmeden, karşımızdaki insanı tanımadan karar vermemeliyiz. Zira yapacağımız yanlışların faturası yine bize kesilecektir. Bunun bilinciyle hareket etmeliyiz.

Engelimizle evliliği ilişkilendirdiğimizde, ortaya çıkan sonuç bana göre evlenmek hemen hemen hiçbir engelli için, olmayacak bir şey değildir. Her normal insanı hakkı olduğu kadar, engelli insanlarında evlenmeye hakları vardır. Engelimizle ilgili bazı sorunların evliliğimizde yaşanılması kaçınılmazdır. İşte burada dikkat edilmesi gereken konu, evlilik için seçeceğimiz insanın engellide olsa, engelli bir kişiyi anlayabilmesi meselesidir. İnsanlar birbirlerini anlamadığı zaman mutsuzluk kaçınılmazdır. Seçilecek insanın fedakâr olması da çok önemlidir. Bazen hayatta mutluluğumuz için bazı konularda kendimizi feda edebilmeliyiz.

Burada bir engelli olarak, evlenilecek kişinin bizi taşıyabilmesi, psikolojik anlamda bizi kabullenmesi de çok önemlidir. Karşısındaki kişiyi kabullenemeden, onunla bir ömür boyu yaşamak sanırım hiçte hoş olmayan bir sonuç doğuracaktır. İşte bu sonucun olumsuz olmaması için, karşımızdaki insanın bizim için hissettikleri çok önemlidir.

Unutmayalım ki, bazı duyguların gerçek manada hissedilmeden, sadece şifahen söylenilmesi yetmez. Yüreğinde de o duyguyu gerçek manada hissetmedikçe, bu söylemlerin hiçbir anlam ve önemi olamaz. Yapmacık sözlerle mutluluğun olmayacağı çok açık ve nettir.

Bunun yanında yaşanılan sorunlar arasında sağlık problemlerinin de olduğu düşünülebilir. Lakin ben sağlık sorunlarından dolayı yaşanılabilecek sorunları kolay aşılabileceğini düşünüyorum.

Herkesin gönlünden geçen güzelliklerin hayatına yansımasını temenni ederim.

ESHAT...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu yazı bana aittir...

Değerli yönetici arkadaşım bunun altına alıntı yazmak yerine Eshat ibaresini eklerse çok sevinirim Teşekkürler....

Tabiki hemen düzenlerim Eshat çok güzel ve anlamlı bu yazı içinde teşekkürler ayrıca....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap