k@lpsizim_85

Kök Hücreyle Işığa Kavuştu

Önerilen İletiler

Kök Hücreyle ışığa Kavuştu

Saldırıya uğradığı adam tarafından gözüne amonyak fırlatılan 38 yaşındaki Russell Turnbull şanslı 8 hastadan sadece bir tanesi. İngiltere Kuzey Doğu Kök Hücre Enstitüsü tarafından yapılan bir çalışma kapsamında Russell, kendi kök hücresiyle tedavi edildi.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNE BASKI

Kavga sonrası korneası tamamen hasar gören ve görme kaybı yaşayan Russell'ın sağlıklı gözünden alınan kök hücre laboratuvar ortamında büyütüldü. Daha sonra yapılan operasyonla kök hücre zarar gören göze nakledildi. Tedavi süresince gözün kök hücreyi reddetmemesi için hastaya bağışıklık sistemini baskı altında tutan ilaçlar verildi. Uzmanlar tıp tarihinde ilk kez kök hücrenin büyümesi için hayvansal hiçbir ürün kullanılmadığını söyledi. Doktor Francisco Figueiredo, aynı tekniğin kontak lens, kimyasal kaza yüzünden gözü hasar gören kişilere uygulanabileceğini söyledi. Russell, "Yıllar sonra da gerçekleşse yeniden görebilmek benim için en büyük hediye. Artık otomobilimi kullanabiliyorum. Televizyon izleyebiliyorum" dedi. Uzmanlar kısa bir süre içinde birçok kişinin bu sayede tedavi olabileceğini belirtti.

Uşak Gündem

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

haber umut verici. Ancak haberde,hücre nakli ne zaman yapılmış,hasarlı göz nakilden ne kadar süre sonra tedaviye cevap vermiş belirtilmemiş.ingiliz haber kaynağında da bu bilgi yok.bu bilgi olsaydı benim için daha güzel bir haber olurdu.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

süper çalışmalar oluyor umarım dahada gelişir herkes fayda görür. bende kök hücreyle kendimi klonlatmayı düşünüyorum.meydana gelecek yeni birey daha rahat şartlar altında yaşar inşallah.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tşk Gülsüm haber için Kök hücre umut versede daha ne zaman tedavi haline dönüşeceyi belisiz bize yetişmiyecek yıllar geçiyo citi bir haber yok ben umudumu kestim kim bilir nezaman

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap