Guest serhat

Engellilere Şok Haber..

Önerilen İletiler

Guest serhat

1756.jpg

Uluslararası Olimpiyat Komitesi IOC’nin yeni projesi hayata geçerse Türkiye’de de dört federasyonun başı yanacak

Uluslararası Olimpiyat Komitesi IOC’nin yeni projesi hayata geçerse Türkiye’de de dört federasyonun başı yanacak

Dünya’da engelli sporcuların branşlarında mevcut uluslararası federasyonlar bünyesinde faaliyet göstermesi için çalışma başlatan IOC, pilot uygulamayı masa tenisinde yapacak.

Bu spor dalında 2010 yılından itibaren normal veya engelli bütün organizasyonlar Uluslararası Masa Tenisi Federasyonu ve ülke federasyonların şemsiyesi altında gerçekleşecek. Alınacak sonuçlara göre diğer spor dallarında da birleşme gerçekleşecek. Böylece normal sporcular ile engelli sporcular tek çatı altında buluşacak. Bu durumda Türkiye’de engelli sporculara hizmet için kurulan ve özerk olan Bedensel Engelliler, İşitme Engelliler, Görme Engelliler ve Özel Sporcular federasyonları tarihe karışacak.

Konunun IOC’nin projesi olduğunu belirten Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, “IOC engelli sporcuların da hangi dalda yarışıyorlarsa o federasyonun bünyesine girmesinden yana. 2010’da masa tenisiyle uygulamanın başlayacak.

Karara uymak zorunda

Konuyla ilgili yazı bize ulaşır ulaşmaz engelli masa tenisi sporcularımızla ilgili bütün işlemleri Masa Tenisi Federasyonuna devredeceğiz. Daha sonraki yıllarda IOC’nin kararı doğrultusunda diğer spor dallarında da aynı durum söz konusu olacak. Bu Türkiye’de engelli sporcular için kurulan federasyonların kapanması anlamına geliyor. Ancak yapacak bir şey yok. Uluslararası kurallar gereği IOC’nin alacağı kararlara uymak zorundayız” dedi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap