Dogru_Yol

[Soru] Yarını Bilinmeyen Sağlıklı İnsanlara Tavsiyeleriniz ?

Önerilen İletiler

Omurilik felçlileri ailesi

Bir zamanlar hepiniz sağlıklıydınız ve sağlıklı dönemleriniz de engelli insanlara davranışlarınız düşünceleriniz nasıldı ? Şimdi sağlıklı ama yarınları bilinmeyen insanlara tavsiyeleriniz neler ?

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben 13 yaşımda engelli oldum... Çok ağır bir hastalık görmemiştim akrabamda ve cevremde sadece duyuyorduk... Hasta işte ilaçla geçer tarzı yada kanserse ölecek diye bakıyoruz ama öyle olmuyormuş... Teekrlekli sandalyede biri gördümmü dilenci diye adlandırırdım bilmezdim çünkü hep dilenciler tekerlekli sandalyede olurdu... Babamında küçükken ateeş düştüğü için tek elinin parmakalrı yok sadece bu konu çok tuafıma gitmezdi babamda gördüğüm için doğal bişi olarak gelirdi.. şimdi tekerlekli sandalyede birini gördüğümde de aynı düşüncedeyim yani doğal geliyor artık kanserli bir hasta duyduğum zaman aynı..

Sağlıklı insanlara söleyecek tek şey herkez sağlığına dikat etsin , etrafındaki insanların değerini bilsinler onlarla iyi geçinmeye kırmamaya çalıssınlar.. Ne olursa olsun her şekil yaşanılıyor.. Benim hep bi sözüm var Nefes Aldığımız sürece yaşıyoruz...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bende 13 yaşımda engelli oldum .. Bilmezdim önceden hiç başıma gelmemişti etrafımda da yoktu engeli olan Adapte olmaya atlatmaya çalıştım en doğrusu alışmaya çalıştım ..Derler yaa zaman en iyi ilaçtır Aslında zaman değil yitip giden zamanın geçtiği evrede unutulmaya yüz tutan üzüntüler belkide ..

Sağlığı yerinde olupta kıymetini bilmeyenlere şu yalan dünyanın her derdini kendilerine dert edenlere var bi cevabım ...

Herşeyin ama herşeyin kıymetini bilsinler .. Sağlıklı bir insan için koşmak ne kadar önemsizdir belkide çünkü farkında değildir bunun kıymetini bilsinler ..Yıllardır koşamamak ne acıdır ben biliyorum çünkü ..

Ve son birşey sevdiklerinin sevenlerinin kıymetini bilsinler kalp kırmasınlar .. Herşeyin sahibi olan rabbim birgün geliyor onun olanı alıveriyor ve işte o gün geldiğinde keşke dememek için herşeyin kıymetini bilelim ..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap