Dogru_Yol

[Soru] Çevrenizdeki Sağlıklı İnsanların Bakış Açıları Nasıl ?

Önerilen İletiler

Omurilik felçlileri ailesi

Çevrenizdeki sağlıklı insanların ( yakınlarınız vs. ) sizin hariciniz de diğer engelli insanlara bakış açıları davranışları yorumları nasıl oluyor ?

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sağlıklı insanlar derken ben sağlıklıdan cok yuruyen diyorum cunku benım sağlığım onlara 10 basar :)) bakıs acılarına gelınce aslında hersey bızde baslıyor ve bıtıyor karsındaki insanlara nasıl davranırsan o da sana öyle davranır yada benım genelımde böyle ilk gördüklerinde nasıl yaklascaklarını bilemezler hatta yaklasmaya cekınırler kırarım üzerim diye ama ben hemen muhabete sohbete baslar engelilimin üzücü yada beni kırıcı bir yönü olmadıgını söler belli ederim onlarda bundan dolayı bana engelliymişim gibi yaklasmazlar.. Yaklasan kısımlarda var onlarında zaten öyle yaklasmasını istedim için yaklastırırım. Genelde arkadaslarım yada etrafım bizim 2 bacagımız varsa senın sandalyen var derler , hatta arkadaslarım oturmaya gelınce kalk cayı sen yap derler bende baslarım sağlam olan sizsiniz siz yapcaksınız cayı ben içcem derim etrafımdaki kişilerle hemen hemen muhabetim budur yaklaşımları böyledir..Hatta bazen ben engelliyim derim bizden ne farkın var deyip lafımı ağzıma tıkarlar.. Baştada söledim gibi sağlıklı kişilerin davranışlaını asıl biizim davranışlarımız belirliyor..

Diğer engellilere bakış acılarına gelince benim etrafımdakiler herkezi ben gibi sanıp yaklastıkları için diğer engelliler onların tuafına gidiyor çünkü %90 mız sağlıklı insanların bize acıdını düşünür yanımıza yaklaşmalarına izin vermeyiz.Ben cok arkadasımdan duymusturum diğer engelli ark tanısırlar ve ya bunlar senin gibi değil Gülsüm dediklerini.. Dediğim gibi nasıl davranırsak kendımızı nasıl ifade edersek sağlıklı insanlarda bize öyle davranırlar..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Valla banada (hiç tanımayanlar haric ) çevremde farklı bakış acısıyla bakan yok.aksine şu halimle beni motive ederler herşeyi yapıyorsun diyerek.dernekteyken yeni bir abla gelmişti ve ilk benle tanışıp sohbet etmişti.sonra uzun uzun konuşurken ben size nasıl davrncagımdan çekiniyordum ama sende hiç böyle olmadı demişti.tersleyenlerde olmuş bundan dolayıda yaklaşmaktan çekinmiş.yani Gülsümün dediği gibi.nasıl davranırsanız size öyle bir dönüş olacaktır.bakış acılarını biz yapıyoruz aslında.siz kendinize güvenin ve çıkın yola tebessüm edin.bakın kaç kişi sizin yanınızda.negatif olmamak lazım.inanın bizden çok onlar üzülüyor durumlarımıza.gözlerindeki hüznü hissediyorum resmen.ve ben teselli etme cabasına giriyorum üzülmeyin buda bir imtihan diyerek.insanları çevremizde tutmak bizim elimizde.onlar yanımızda olmaktan memnunlar bizde mücadele etmeliyiz...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap