Guest serhat

Engelliler Buz Pistinde Kıyasıya Yarıştı..

Önerilen İletiler

Guest serhat

2631.jpg

Rusya 2014 Yılında Düzenlenecek Soçi Kış Olimpiyatları İçin Hazırlıklara Devam Ederken, Moskova'da Dünya Genelinde Engelli Sporcuların Katıldığı 'Paralimpik Günü' Düzenlendi. Soğuk Kış Gününde Engelli Sporcular Moskova'da Buz Hokeyi, Masa Tenisi, Futbol ve Basketbol Alanlarında Kıyasıya Yarıştı.

Rusya 2014 yılında düzenlenecek Soçi Kış Olimpiyatları için hazırlıklara devam ederken, Moskova'da dünya genelinde engelli sporcuların katıldığı 'Paralimpik Günü' düzenlendi. Soğuk kış gününde engelli sporcular Moskova'da buz hokeyi, masa tenisi, futbol ve basketbol alanlarında kıyasıya yarıştı. Moskova, 'engelsiz yaşam' için yola çıkan sporcuların kutlama merkezi haline geldi.

Etkinliklere katılan Birleşmiş Milletler Spor Kalkınma ve Barış Özel Danışmanı Wilfried Lemke engellilerin de spora katılabilecekleri yönünde imajın oluşması gerektiğini belirtti. Lemke, "Bu müthiş bir olay. Soçi, Paralimpik oyunlar düzenlemekle özellikle komşular arasında, farklı toplumlarda, şehirlerde ve devletlerde bu bilincin oluşturma gücüne sahip. Siyasetçiler de fikirlerini değiştirmeli." diye konuştu. Lemke Soçi Kış Paralimpik Oyunların engelli vatandaşların yaşamlarının iyi yönde değişmesine katkı sağlayacağına dikkat çekti.

Rusya'nın Turin ve Pekin olimpiyatlarında olağanüstü başarısına rağmen, ülkede Paralimpik oyunlar henüz başlangıç aşamasında. Rusya'nın büyük şehirlerinde engellilerin yaşamı için bir kısım kolaylıklar sağlansa da bölgelerde durum iyi değil. Bölgeler hala engelli vatandaşların yaşamlarını iyileştirme konusunda zorlanıyor. Hükümet ise çok yakında tüm bunları değiştirmeyi umut ediyor.

Engelli-sporcular için özgür ortam oluşturma çabaları Soçi olimpiyatları ile kısıtlı olmadığını anlatan Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Jukov, aynı zamanda Kazan'da üniversiteliler arasında düzenlenen olimpiyatta da bu ortamın sağlanacağını kaydetti. Jukov, "Rusya ayrıca Avrupa Engelli İnsanların Haklarını Koruma Sözleşmesi'nin bir parçası haline geldi. Ve bu, sadece Paralimpik sporcular için değil, ülkede genelinde tüm engellilerin engelsiz yaşam standartlarını oluşturmak için önemli bir adım oldu." dedi.

Soçi 2014 Organizasyon Komitesi Kış Olimpiyatın yeni logosu ile birlikte Paralimpik Oyunlar için de özel bir logo hazırladı. Logo Soçi 2014 Kış Olimpiyat logosuna benzemekle birlikte Rusya'nın internet uzantısını ifade eden '.RU'nun yanında Paralimpik Oyunlarını simgeleyen işareti de içeriyor. Logodaki bu simge engelli vatandaşların Rus toplumuna tamamen entegre olduğunu anlatmak için yer aldığı kaydediliyor.

Rusya dışındaki ülkelerin engelli vatandaşları kendilerini çok daha iyi ve daha konforlu hissediyor. Ancak 2014 yılında Rusya'da da çok ciddi değişiklikler bekleniyor. Soçi Kış Paralimpik Oyunları, hükümeti 13 milyona yakın engelli vatandaş için engelsiz ortam oluşturmaya teşvik edecek. Engelliler Soçi'de düzenlenecek Paralimpik Oyun'lar için çalışmalarını hızlandırıyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap