Sumeye

Bidonlar Ve Damacanalar Zararlı Çıktı

Önerilen İletiler

Bidonlar ve damacanalar zararlı çıktı 72526.jpg 16 Aralık 2009 Bazı biberonlar, su damacanaları, sert plastik bardaklar, yeniden kullanılabilir besin kapları, gıda ambalajları gibi günlük hayatta sıklıkla kullanılan malzemelerde yer alan kimyasal bir maddenin insan sağlığını etkilediği ortala çıktıDiğer kimyasallarla kombine olarak plastik yapımında uzun yıllardır kullanılan Bisfenol A (BPA) maddesinin bağırsaklardaki olumsuz etkisi bilimsel olarak kanıtlandı. Fransız araştırmacılar tarafından fareler üzerinde yapılan ve sonuçları Amerikan Bilimler Akademisinin (PNAS) dergisinde yayımlanan araştırma, bazı biberonlar, su damacanaları, sert plastik bardaklar, yeniden kullanılabilir besin kapları, gıda ambalajları gibi günlük hayatta sıklıkla kullanılan malzemelerde yer alan Bisfenol A'nın bağırsak üzerinde olumsuz etki yarattığını ortaya koydu.

BPA ile ilgili bugüne kadar yapılan araştırmaların çoğu, bu maddenin üreme ve beyin gelişimine etkisini kapsarken, Fransa'nın Toulouse kentinde bulunan Ulusal Gıda Araştırmaları Enstitüsü araştırmacıları, BPA'nın ilk temas ettiği organ olan bağırsak üzerine yoğunlaştı ve maddenin olumsuz etkisini bilimsel olarak kanıtladı. Bu arada ABD'de 6 büyük biberon üreticisinin araştırmanın sonuçlarının yayımlanmasından sonra BPA içeren ürünlerinin satışını durdurduğu belirtildi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

plastiğin yapımında kullanılan bir maddenin insan sağlığına zararlı olduğu ortaya çıkması bu tür kullanımların bundan sonra daha dikkatli yapılmasını sağladı iyiki böyle bir araştırma yapılmış.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest ELWAN

plastik mutklaka zararlıdır,ne yazıkki damacana kullanıyoruz.

çünkü ankarada terkos sularıda damacanan dahada tehlikeliydi.

yemek çay vs hepsini damacanadan kullanıyorum.

nerde tehlike yokki bunda olmasın.

verdiğin bilgilere tşkler nezihe.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sayın sümeyye

Emeğine sağlık....bilgi için teşekkürler.....

Plastik zararlı ama damacana gibi bazı yerlerde kullanmak mecburiyetindeyiz....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap