k@lpsizim_85

Sağlık Bakanlığı, 2010 Yılında 4 Bin Engelli Vatandaşı İstihdam Edecek

Önerilen İletiler

Sağlık Bakanlığı, 2010 yılında 4 bin engelli vatandaşı istihdam edecek spacer.gif

spacer.gif Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 2010 yılı içerisine bakanlık olarak 4 binden fazla engelli vatandaşı istihdam edeceklerini açıkladı.

Bakan Akdağ, Erzurum'da Yıldızkent semtinde bulunan İlk Paylaşım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin açılışını yaptı. 600 engellinin hizmet göreceği merkezin açılışını Bakan Akdağ, milletvekilleri Fazilet Dağcı Çığlık, Muhyettin Aksak ve Vali Sebahattin Öztürk ile birlikte yaptı. Bakan Akdağ kurdeleyi Lemiye Çağla (16) ile birlikte kesti. Ardından merkezin konferans salonuna geçen Bakan Akdağ, burada Türkiye'de rehabilitasyon merkezleri ve eğitim gören çocuklar ile ilgili değerlendirmede bulundu. Devletin insana hizmet etmek için kurulan bir yapılanma olduğunu ifade eden Sağlık Bakanı Akdağ, "Geçmişte bu alanda yolsuzluklar oldu. Birçok alanda yolsuzluklar olabiliyor ama engelli ve özürlü çocuklarımızın istismar edilmesi hesabı verilemeyecek bir şeydir. Onun için bu işle ilgilenen herkesin çok hassas olması gerekir." dedi.

Türkiye'de 200 bini evde 200 bini de rehabilitasyon merkezlerinde olmak üzere toplam 400 bin vatandaşın bu hizmetten yararlandığını dile getiren Bakan Akdağ, çocuk başına 400 lira bedel ödendiğini ve ücretsiz taşıma yapıldığını hatırlattı. Erzurum'un Türkiye ortalamasına yakın olduğunu kaydeden Bakan Akdağ, Erzurum'da 3 bin özürlü kişinin her biri için ayda 496 lira ödenerek, evinde bakımının sağlandığını söyledi.

Türkiye genelinde 2004-2009 yılları arasında 128 bin engelli vatandaşın istihdam edildiğini vurgulayan Akdağ, bakanlık olarak kendilerine tanınan kontenjanın tamamını bu yıl kullanacaklarını açıkladı. Bakan Akdağ, "Başbakanımızın talimatlarıyla 1 Ocak 2010 tarihinden itibaren devlet dairelerinde kamu görevlisi olarak özürlü istihdamını kadro sınırlamasını Maliye Bakanlığımız dışında bırakıyor. Her yıl bakanlıklara istihdam edilecek memur sayısı verilir. Her yıl ayrı ayrı verilir. O sayıyı geçemezsiniz ama 2010 yılı içerisinde kamu kurumları özürlü istihdam kontenjanın tamamını kullanabilecekler. Ben kendi Personel Genel Müdürüme talimat verdim. Elimizden geldiği kadar 2010'da bu kontenjanın hepsini kullanacağız. 8 binin üzerinde kontenjanımızın 3 binden fazlasını kullanmıştık geri kalan 4 binden fazlasını da 2010'da hemen hemen tamamını kullanacağız." diye konuştu.

Paylaşım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'nin kurucusu Tuncay Akpınar ise 2002 yılında başlanılan özel eğitim alanındaki hizmetlerine yeni modern binalarında devam edecek olmanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi. Akpınar, "Daha önce hiçbir hükümet yasal bir adım atma gereği duymamıştır. İilk defa bu hükümet döneminde özürlülük alanında yaşanan sorunlara kapsamlı ve çağdaş çözümler getiren özürlüler kanunun 2005 yılında çıkmasıyla özel eğitim alanında büyük gelişmeler olmuştur. Özel destek eğitim alan birey sayısı 10 kattan fazla artmıştır. Kurumlarımızda sektöründe en kaliteli ve en büyüklerden biri olmuştur. Merkezimiz Türkiye'nin sayılı yatırımlarından biridir." şeklinde konuştu.

ZAMAN

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap