Dogru_Yol

Engellilerin Kullanabileceği Web Sitesi

Önerilen İletiler

2059.jpg

Özsezikli Group Web Sitesini yeniledi... Engellilerin de kullanabileceği özel bir web sitesi tasarladı.

Türkiye’nin en gelişmiş fizik tedavi merkezlerinden Darüşşafaka Maltepe Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin 2 yıldır mesleki danışmanlığını yapan ve fizyoterapi uzmanlarından oluşan genç, idealist kadrosuyla felç, inme gibi nörolojik ve ortopedik hastalıkların tedavisini üstlenen Özsezikli Group, bağımsız hareket edebilme özgürlüğü kısıtlı olan engelli hastaları da düşünerek “Engelli site kullanımı” bölümüyle tasarladığı yeni web sitesini kullanıma sunuyor.

Beklenmedik kaza, inme ve felç gibi hastalıkların günümüz koşullarında her an hepimizin başına gelebileceği tehlikesini taşıyorken, bu durumda olan fakat artık “başa gelen çekilir” mantığını kabul etmeyen engelli bir insanın da kendi kendine yetebilecek fiziksel ve sosyal ortam uygunluğuna sahip olmaya ve sınırlarını zorlamaya hakkı vardır. Rehabilitasyon alanında bu donanımı ve kapasiteyi sağlayacak her türlü gelişimin öncüsü olan Özsezikli Group, engellilerin zorlanmadan kullanabileceği yeni web sitesi ile hasta memnuniyetinde fark yaratıyor.

Özsezikli Group’un kurucularından Bülent Özsezikli ve Güven Çetin, hastalarına sundukları merkezde tedaviden tutun da evde rehabilitasyona kadar varan hizmet genişliği yanında felçli hastaların ev ortamlarının mimari yapısını değiştirerek ergonomik hale getirebildiklerini belirtiyorlar. Dolayısıyla burada herhangi bir nedenden dolayı engeli olan hastaların yaşam kalitesini yukarıya çekmenin gaye olduğuna değinerek, yeni web site tasarımının da bu görüşten ortaya çıktığını ifade ediyorlar.

Site tasarımının alt yapısı engelli insanların rahatlıkla kullanabileceği şekilde dizayn edilerek, her sayfada fazla el-kol kullanımı gerektirmeyecek biçimde, “Engelli site kullanımı” başlığı ile sol üst köşeden alt köşeye doğru sıralanarak, tıklanmayla her birinde farklı bölüm sayfaları açılıyor ancak her açılan yeni sayfada aynı yazılım karşımıza çıkıyor ve böylelikle geri tuşuna basmaya gerek kalmıyor, tek el hareketi ya da tıklamayla efor harcamadan site dolaşılabiliyor.

Web sitesi erişimi alanında lider kuruluşlardan Shaw Trust tarafından erişilebilirliği en iyi olan web sitesi seçilerek "Accessible Plus" onayını alan Avon Fire & Rescue Service, engelliler için geliştirilen web sitelerinin dünyadaki en iyi örneğidir. Ülkemizde de Özsezikli Group yeni web sitesinin engellilere özel alt yapısı ile bu alanda öncülük yapmaktadır.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap