Dogru_Yol

Dünya'nın İlk Biyonik Parmağı

Önerilen İletiler

2578.jpg

Bir dönem filmlerde görüp hayran olduğumuz teknolojiler bir bir gerçek oluyor. Üstelik bunlar, esinlendikleri filmlerden bile üstün özelliklere sahip.

Biyonik elden sonra onu tamamlayacak parmaklar da yapıldı.

Hiç parmağınızı kaybettiğiniz zaman neler olabileceğini düşündünüz mü? İstatistiklere göre, parmaklar en kolay kaybedebileceğimiz vücut uzuvları. Teknolojinin en ileri hali sadece tek tuşla işleri halletmek olabilir ancak bu, uzuvlarınızı kaybedince hem iş gücü kaybı hem de sosyal hayatta bazı sorunlarla karşılaşmak anlamına geliyor. Şu anki basit protez örnekleri ise, demirden bir eldivenle klavye kullanmaktan farksız.

Star Wars filmlerinde gördüğümüz biyonik el için ameliyat gerekiyordu

Touch Bionics adlı firma, sayısız engelli insanın hayatını değiştirecek bir buluş yaptı. Şirket dünyanın ilk biyonik parmağını geliştirdi. Bu teknolojinin bir hastanın eline nakledilmesi ise sadece 5 dakika sürüyor, üstelik bunun için hiçbir ameliyat ya da operasyona gerek yok. Yapımı 70 bin Dolar tutan, bu biyonik parmaklar iki yöntemle çalışıyor. Birincisi, uzuvlarını tam olarak kaybetmeyen hastalara hitap ediyor cihazın içinde bulunan hassas bir tuş, aynı oyun kontrol cihazları gibi, hangi tarafa dokunursanız parmağı oraya yönlendiriyor.

article-0-078380DF000005DC-21_634x4601260521171.jpg

Geliştirilen biyonik elin hastalara nakledilmesi sadece 5 dakika sürüyor ve ameliyat gerektirmiyor

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap