Guest serhat

Engellileri Spor Öğretmeni Yapacak Anlaşma..

Önerilen İletiler

Guest serhat

2586.jpg

Türkiye'de engelliler için Özel Eğitim Beden Eğitimi Spor Öğretmenliği Bölümü'nün ilk kez İnönü Üniversitesi bünyesinde, Köln Spor Akademisi işbirliğiyle kurulacağı bildirildi.

İnönü Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Cengiz Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de özel eğitimde engelli veya üstün zekalı bireyleri sportif yönden eğitecek ve hareket terapileri uygulayacak eğitimli meslek grubu yetiştirmek konusunda eğitim veren spor öğretmenleri bölümlerinin henüz açılmadığını ifade etti.

Köln Spor Akademisi ile bir protokol imzaladıklarını, üniversite bünyesinde Özel Eğitim Beden Eğitimi Spor Öğretmenliği Bölümü açacaklarını vurgulayan Arslan, Avrupa ülkelerinin, bu alandaki meslek grupları ile bu ihtiyaca rahatlıkla cevap verecek kurumlarının olduğunu dile getirdi.

''BAŞLANGIÇTA 40 KİŞİ ALINACAK''

Özel Eğitim Beden Eğitimi Spor Öğretmenliği Bölümü'nü açmakla Türkiye'de bir ilke imza atacaklarını söyleyen Arslan, şunları kaydetti:

''Spor, engelliler için bedensel, psikolojik ve sosyal yarar sağlayan önemli bir etkinlik. Engellilerimiz şehir yaşamında ve ulaşımda büyük sorunlarla karşı karşıya kalıyor. Bu sorunların yanında onları toplum içinde sportif ve sosyal aktivitelere yönlendirecek, eğitecek, tedavilerine yardımcı olacak spor öğretmenlerine ihtiyaç var. Biz de bu ihtiyacı karşılamak ve engellilerimizi eğitecek, hareket terapileri uygulayacak meslek grubu yetiştirmek için özel alan spor öğretmenliği bölümü açmaya karar verdik. Başlangıçta 40 kişiye eğitim vereceğimiz bölümde, ülkemizin engelli sporuna başarılı eğitimciler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Bölümün açılması için YÖK'ten onay bekliyoruz.''

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest ELWAN

Engellilerin böyle faliyetlere katılması çok güzel.

Paylaşım için tşkler serhat.

İnş YÖK ten tez zamanda onayı alırlar.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap