Guest serhat

Devlet Engelli Milli Sporcuya Verdiği Sözü Unuttu..

Önerilen İletiler

Guest serhat

2570.jpg

Atıcılık alanında dereceleri bulunan ve atıcılık milli takımında da olan aynı zamanda Ordu'da engelli olimpiyatlarına giden ilk engelli sporcu olan Cevat Karagöl'e verilen poligon sözü unutuldu

Mimar olduğu için projesi de Karagöl'ün kendisine çizdirilen poligon için söz verilmesinin üzerinden geçen bir yıla yakın zamanda atılan somut bir adım olmadı.

Daha bir yaşına varmadan geçirdiği çocuk geçli sonucu bir ayağından sakat kalan Cevat Karagöl, Ordu'dan olimpiyatlara giden 3 sporcu arasında bulunuyor. Karagöl Çinin Başkenti Pekin'de 2008 yılında yapılan paralimpik (engelli) olimpiyatlarında Ordu'dan ilk kez giden genelli spor olmuş ve ateşli silahlar dalında Ordu ve Türkiye'yi temsilen yarışmıştı.

Karagöl, aynı zamanda atıcılık mili takında da bulunuyor. O spora başladıktan sonra geçen 5 yıl içinde Milli Takımla Avrupa ikinciliği ve üçüncülüğü yaşadı. Orduda yetişen milli sporcu çalışmalarını ise poligon almadığı için yetersiz alanlar da sürdürüyordu. Karagöl, spora da hiç aklında yokken Bedensel Engelliler Derneği Genel Merkezi'nin 2002 yılında Ordu Şubesi'ne gönderdiği tabancayı demek için eline alması ile başlamıştı.

Karadeniz'de silah tutkusu olduğuna dikkat çeken Karagöl, "Bu çok disiplinli bir spor. Bu bedenen değil zihnen yapılan bir spor. Ben Ordu'da bir ilkim ama son olmak istemiyorum. Arkamdan yeni ve başarılı isimlerin gelmesini istiyorum. Bunun için kurulacak bir poligon böyle isimlerini yetişmesini kolaylaştıracaktır. Ayrıca bu spor engellileri hayata bağlayacaktır. Diğer yandan zaten var olan silah tutkusu başıboş kontrolsüz kalmayacak bir disipline edilip kontrole alınacaktır." diye konuştu.

Ordu'da geçen ocak ayında devletin en tepe yöneticileri tarafından bir poligon kurulacağı buna da milli sporcu Cevat Karagöl'ün adının verileceği açıklandı. Ayın zaman da mimar olan geçmişte Ordu Mimarlar Odası'nın da başkanlığını yapan Karagöl bu poligon için bir proje çizdi.

Ancak daha sonra bu proje çeşitli nedenler ile unutuldu ve açıklama yapılmış olmasına karşın Milli Atıcı Cevat Karagöl'e verilen sözler unutuldu. Kurulması halinde poligon, Karadeniz'de Trabzon'dan sonra ikinci atıcı yetiştirme merkezi olacaktı.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap