Guest serhat

Kupaları Kazanıyorlar Ama İlgi Göremiyorlar..

Önerilen İletiler

Guest serhat

galatasaray_engelli_takimi_sampiyon.jpg

Son iki sezonda üst üste Avrupa Şampiyonlar Ligi ve Kıtalararası şampiyonluğu kazanan G.Saray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın Antrenörü Sedat İncesu,

Son iki sezonda üst üste Avrupa Şampiyonlar Ligi ve Kıtalararası şampiyonluğu kazanan G.Saray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı'nın Antrenörü Sedat İncesu, kazandıkları başarının yeterince anlaşılmadığını söyledi.

İncesu, yaptıklarının basın ve kamuoyunda yeteri kadar yer almadığından yakınarak, ''Bu, basının ve kamuoyunun cehaletiyle doğru orantılı bir durumdur. Bu işi spor olarak görmeyen insanların cehaletidir. Basının yaklaşımı, Türkiye'nin engellilere bakış açısını yansıtıyor. Ben, mimari engeller yüzünden sporcularımı antrenmana zor götürüyorum. Sporcularım dışarıda zor dolaşıyorlar. Buna rağmen başarılı oluyorsak, bu sisteme ve topluma bir tokattır. İşin içinde cehalet olduğu için, yani insanlar bu konuda çok bilinçli olmadığı için kızmıyoruz. Çünkü cahil bir insana bir topluma kızamazsınız. Önce öğretmeniz lazım, bizim de misyonumuz bu. Biz bunu öğreteceğiz diye Galatasaray Kulübü ile yola çıktık. Çeşitli organizasyonlarla bunu toplumla paylaşıyoruz. Ama henüz işin çok başındayız. Yaptığımız işlerin sonradan anlaşılacağını düşünüyorum'' dedi.

Sedat İncesu, Türkiye'de engellilerin yaptığı spora, rehabilitasyon gözüyle bakıldığını dile getirerek, şunları kaydetti:

''Biz bunu gelişmiş ülkelerdeki gibi, rehabilitasyon değil spor olarak Türkiye'ye getirmek istedik. En başından itibaren bu konuşuldu ve çalışmalar hep o yönde yapıldı. Zaten genelde hep rehabilitasyon gözüyle bakıldığından ya da 'Biz de yardım edelim' mantığıyla hareket edildiğinden bugüne kadar böyle bir şey oluşturulmadı. Galatasaray Kulübü, bu yönde bir yatırım yaptığı için bu proje başarılı oldu. Türkiye'ye kupa getirmek kolay değil. İnsanlar sanıyor ki, bu çocuklar gidip bir kupa alıp geliyorlar. Oradaki mücadelemizin nasıl olduğunu kimse bilmiyor. Ancak bunu gördükleri zaman ya da görmeye başladıkları zaman bu işin ne kadar zor olduğunu anlıyorlar.''

''TAKIMIN GALATASARAY'A BİR MALİYETİ YOK''

Sedat İncesu, 5 yıl önce kurdukları takımın sponsorluklar, bağışlar ve düzenlenen çeşitli organizasyonla elde edilen gelirlerle ayakta kaldığını anlatarak, ''Bu takımın Galatasaray Kulübü'ne bir maliyeti yok. Tamamen sponsorluklar, bağışlar ve diğer yollardan elde edilen gelirlerle bu takım ayakta duruyor. Devletten aldığı ödüllerle, düzenlenen organizasyonlarla kendini finanse ediyor. Başkanımız Adnan Polat'ın ciddi bir sponsor arayışı ve desteği var'' ifadelerini kullandı.

Takımlarında önemli yabancı oyuncuların bulunduğunu dile getiren İncesu, ''Biz önce Türk oyuncularla önemli başarılar yakaladık. Galatasaray'ın ismi ve prestiji yabancı oyuncuları çekiyor. En başta biz yabancı oyuncu arıyorduk, şimdi onlar bizi arıyor. Bu takımda oynamak istiyorlar. Böylesine önemli bir duruma gelmeyi başardık'' dedi.

''OYUNCULARIMIZI DİLENCİ SANANLAR OLDU''

Yaşadıkları zorluklara ve karşı karşıya geldikleri sorunlara değinen İncesu, ''İlk kurulduğumuzda antrenmanlara giderken oyuncularımızı dilenci sanarak, para vermeye kalkanlar oldu, şimdi ise bizimle birlikte fotoğraf çektirmeye ve imza almaya çalışıyorlar'' dedi.

Türkiye'de bütün engellilerin, zihinsel engelli olarak görüldüğünü dile getiren Sedat İncesu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Çoğu yerde engelliler için özürlü deniyor. Biz kimden özür diliyoruz? Özürlü ile engelli çok farklı şeyler. Engelli toplum tarafından engellidir. İlk kurulduğumuzda antrenmanlara giderken oyuncularımızı dilenci sanarak para vermeye kalkanlar oldu, şimdi ise bu oyuncuların elde ettiği başarılarla tanınıyoruz ve herhangi bir yere gittiğimiz zaman gelip bizimle fotoğraf çektirmeye ve imza almaya çalışıyorlar. Bu çok büyük bir ilerleme. Herhangi bir engelli politikamız yok. Hep yardım üzerine kurulu bir sistem var. Bu engelli insanları tembelliğe ve toplumdan dışlanmaya itiyor. Toplum her engelliye, zihinsel engelli gibi davranıyor. Zihinsel engellilik çok farklı bir olgudur ve o durumdaki bireylerin çok ciddi yardıma ihtiyaçları var. Çünkü beyinle ilgili bir problemleri var, asıl yardımın onlara yapılması lazım. Diğer engelliler üretim yapabilecek durumdalar. İmkan tanındığında ve şartlar uygun hale getirildiğinde onlar, her alanda çok önemli işler başaracaklardır.''

''BAŞARILARIMIZI TEKRARLAMAK İSTİYORUZ''

Sedat İncesu, takımlar bazında Türk spor tarihinin gelmiş geçmiş en büyük 4 kupasını kazandıklarını ifade ederek, ''Son iki senedir üst üste kıtalararası şampiyonluğu, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu sonra ve ardından Türkiye şampiyonlukları kazandık. Zaten başlangıçtaki hedefimiz sürekli kazanmaya aç bir takım kurmaktı. Elde ettiğimiz başarılardan sonra işimiz şimdi daha da zorlaştı. Bunun için sürekli bir çalışma içindeyiz. Bu sene tekrar Avrupa Şampiyonlar Ligi finallerine katılacağız. Başarılarımızı tekrarlamak istiyoruz'' değerlendirmesini yaptı.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest ELWAN

rengi yeter be :) umarım gereken ilgi gösterilir.

başarılarının devamını dilerim.

paylaşım için tşkler serhat.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben, mimari engeller yüzünden sporcularımı antrenmana zor götürüyorum. Sporcularım dışarıda zor dolaşıyorlar. Buna rağmen başarılı oluyorsak, bu sisteme ve topluma bir tokattır. İşin içinde cehalet olduğu için, yani insanlar bu konuda çok bilinçli olmadığı için kızmıyoruz. Çünkü cahil bir insana bir topluma kızamazsınız.

Bu söz bir çok şeyi anlatıyor bence...

Başarıların devamını dilerim....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap