Bay_Seyhan

Örnek Davranışlar

Önerilen İletiler

2534.jpgYalova Lisesi Engelleri Ortadan Kaldırdıspacer.gif09 Aralık 2009 Çarşamba Saat 00:37spacer.gifYalova Lisesi, engelli öğrencileri için okul bünyesindeki engelleri ortadan kaldırdı.

Engelli öğrencilerinin okul ortamına katılımını sağlamak için her türlü tedbiri alan okul yöneticileri “Asıl olan, kafalardaki engelleri kaldırmaktır” dediler.

Yalova Lisesi’nde okula giriş kapılarından birinin tamamen engelli öğrenciler için düzenlendiğini belirten Müdür Baş Yardımcısı Derya Arıcı, “Okul yönetimi olarak engelli öğrencilerimiz için ihtiyaçlarına göre her türlü önlemi almış bulunmaktayız. Giriş-çıkışlardan, lavabo ihtiyacından tutun okul içinde koridorlarda gezebilme imkanına kadar her türlü hizmeti onlara sunmuş durumdayız.” dedi.

Yalova Lisesi öğrencileri ise hazırlanan bu imkanlara gönderme yaparcasına engelli arkadaşlarını zaten baş tacı yapmış durumda gayret sarf etmektedirler. Sınıflar, adeta seferberlik içinde koşturuyorlar. Onlar arkadaşların eli, ayağı ve yürüyecek yolu olmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Kafalarındaki engelleri yok etmişler. Yürekleri bütünleşmiş. Kendi güçlerini, engelli arkadaşlarının ortamları paylaşması için kullanıyorlar. Kimse onları bu işleri yapmaya görevlendirmemiş. Aksine dört yıldır onlar ortam paylaşmayı kendileri için en mutlu görev haline getirmişler. Yalova Lisesi öğrencilerinin gayreti, paylaşımı ve engellere engel olan anlayışı görenleri imrendirecek güzelliklere sahip. Onlar özürlü olanla özürlü olmayanın eşit yaşama haklarını hayata geçirmişler bile. Paylaşmasını, sevmesini, el uzatmayı artık başkalarına öğretiyorlar.

Okul Müdürü Rıdvan Acar, “Engelli öğrencilerimizin de aynı ortamı paylaşarak rahat etmeleri bizi mutlu ediyor. Tüm öğrencilerimizin bu duruma sahip çıkması ise mutluluğumuzu artırıyor. Çocuklarımızın yüzündeki bir tebessüm ise bize yorgunluğumuzu unutturuyor. Onlar için her fedakarlığı yapmaya hazırız.” açıklamasını yaptı.

Öğrencilerin ise açıklamalarını yazmaya gerek yok. Onların yaptıkları zaten ortada. Etkilenmemek mümkün değil. Engellilere engel olacak her türlü anlayışın karşısına geçmişler ve adeta topluma ders veriyorlar. Onları yürekten kutlamak gerekiyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sayın seyhan

Emeğine sağlık....haber için teşekkürler....

Not: Sayfanı Türkiye'den engelli haberleri bölümüne taşıyorum....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest ELWAN

duyarlı insan olmak ne güzel.

inş tüm okullarda böyle duyarlı olunur.

güzel habere tşkler seyhan.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Öğrencilerine değer veren okul böyle olur takdir ediyorum.

Ben kazadan sonra okula gitmedim eğer devam etme imkanım olsaydı benim içinde her türlü imkan sağlanırdı bundan hiç şüphem yok.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sevgili kardeşim Seyhan;

Bu tür haberler duymayı özlemişiz, çok güzel bir paylaşım...

Her kuruma ve herkeze örnek olması temennisiyle...

Başta okul yönetimine tüm ilgililere teşekkür ediyorum, duyarlı insanlara

herzaman minnettar olurum...

Paylaşımın içinde sana teşekkür ediyorum..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap