k@lpsizim_85

Engelliler İçin 2010 Altın Yıl Olacak

Önerilen İletiler

Engelliler için 2010 altın yıl olacak

2010 ALTIN YIL OLACAK Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, özürlülerin aktif istihdamı bakımından 2010 yılının altın bir dönem olacağını ifade etti.

TBMM Genel Kurulu Başkanvekili Nevzat Pakdil başkanlığında toplandı.

Kavaf, Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla yaptığı konuşmada, özürlülerin fırsatlardan ve imkanlardan eşit ölçüde ve tam katılımla faydalanabilmesinin devlet politikası ve temel hedef olduğunu ifade etti.

Bu çerçevede 7 Temmuz 2005'de yürürlüğe giren Özürlüler Kanunu ile insan haklarına dayalı, ayrımcılıkla mücadele eksenli sosyal politikanın çerçevesinin belirlendiğini kaydeden Kavaf, Türkiye'nin, özürlülerin tüm insan hak ve özgürlüklerinden eşit olarak yararlanmasını teşvik eden BM Engellilerin Hakları Sözleşmesi'ni 30 Mart 2007'de imzalayan ilk ülkelerden biri olduğunu anımsattı.

Kavaf, ''Daha doğdukları andan itibaren fiziksel, zihinsel ve duygusal farklılıkları yüzünden başkalarının ulaşabildiği bir çok hakka ulaşmaktan mahrum bırakılan ve ayrımcılığa maruz kalan özürlü kardeşlerimizin bu mağduriyetini en aza indirgemek ve onların kendi ayakları üzerinde durabilen, toplumla, hayatla barışık insanlar haline gelmelerini sağlamak temel hedefimizdir'' diye konuştu.

7 yılda özürlülere yönelik yapılan çalışmaları anlatan Kavaf, ''Bundan 7-8 yıl öncesine kadar özürlüler, evlerin arka odalarında, bodrum katlarında gizlenen, saklanan, aileleri tarafından bile utanılan, varlığı asla bilinmeyen insanlardı. Bu hizmetlerle birlikte artık özürlüler toplum içine çıkmaya başladı. Şimdi sırada istihdam konusu var'' dedi.

Özürlü istihdam oranını artırma yönünde özürlü dostu aktif istihdam politikalarına daha hızlı devam etme yönünde kararlılıklarını sürdürdüklerini belirten Kavaf, 2010 yılı Merkezi Bütçe Kanunu'nda yapılan değişiklikle kamudaki özürlü istihdamının, kadro sınırlamasının dışında bırakıldığını hatırlattı. Yükümlülüklerini kadro sınırlaması nedeniyle yerine getiremeyen kamu kurum ve kuruluşlarının 2010 yılı içerisinde özürlü kontenjanlarının tamamını kullanabileceğini belirten Kavaf, özürlülerin sorunlarını çözmenin tümüyle kamunun yapacağı bir iş olmadığını kaydetti.

Hükümetin attığı adımların ardından istihdam konusunda özel sektörün de harekete geçtiğini dile getiren Devlet Bakanı Kavaf, buna yönelik bugün bir tören düzenleneceğini ifade etti.

Kavaf, ''Özürlülerin aktif istihdamı bakımından 2010 yılı altın bir dönem olacaktır'' diye konuştu.

Kavaf'ın konuşması sırasında duyma engelliler için genel kurul salonunda çeviri yapıldı.

Bazı özürlü vatandaşlar da genel kurulu izledi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sayın kalpsizim_85

Emeğine sağlık....haber için teşekkürler.....

Kavaf, ''Özürlülerin aktif istihdamı bakımından 2010 yılı altın bir dönem olacaktır'' diye konuştu. ( inanmıyorum..... ve bizlere yanlış yapıp hakkımızı alanlar Allahın hesap gününde hesaplaşacağız.....bizler fani dünyadayız ve an bu an kefenlerimizi giyip kurtulacağız....ama sonu olmayan ebediyette sizlerin vay hallerine....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest serhat

politikacılar bişey diyosa 2 defa düşüncen.. inşallah doğrudur..

paylaşım için teşekkürler..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ben inanmıyorum hepsi yalan bence tekerlekli sandelyeyle dışarı çıkıp bozuk yolları çıkılmaz kaldırımları her gün gördüktan sonra bu ülkede politikacıların söylediği şeylere inanmamamk lazım.bunların tek derdi oy oyuda aldılarmı bu milleti asla düşünmezler anca kendilerine yontar hepsinin taaaaaaaaaa ..................

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap