k@lpsizim_85

Özürlülere Yapılan Ve Yapılacaklar

Önerilen İletiler

Özürlülere yapılan ve yapılacaklar

Özürlülere yapılan ve yapılacaklar lütuf değildir

3 Aralık Dünya Özürlüler Günü, ilimizde çeşitli etkinliklerle kutlandı. İlimizdeki Dünya Özürlüler Günü kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma töreni ile başladı.

Çelenk sunma törenine Vali Yardımcısı Halil Karbuz, Garnizon Komutanı Vekili Piyade Yarbay Serdar Sığıncı, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Duygulu, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Şimşek, Özürlüler Derneği İlköğretim ve İş Okulu yöneticileri, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve özürlü aileleri katıldı.

Çelenk sunumunun ardından konuşma yapan Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Şimşek, son yıllarda engellilerle ilgili çok önemli açılımların gerçekleştirildiğini belirterek,“ Bu açılımlardan biri, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu olarak, bakım hizmetiyle birlikte bakıma muhtaç özürlülere ikametgahlarında veya bakım merkezlerinde bakım hizmeti sunmaktır. Toplumun temel yapı taşı olan aile bütünlüğünün sürdürülmesinde etkin bir rol oynayan evde bakım hizmetimiz ve özürlülerimizin içinde sevgi ve şefkati buldukları aile ortamından ayrılmadan bakımları sağlanmaktadır. Bu kapsamda Kasım 2009 itibariyle tüm Türkiye’de 204 bin 652 özürlüye evde bakım hizmeti verilerek, bakımını sağlayan ailelerde bir aylık askeri ücret tutarı ödenmektedir.” dedi. İlimizde Kasım 2009 itibariyle 856 özürlü yakınına ödeme yapıldığını kaydeden Mehmet Şimşek, bakım hizmetinin başlamısnadn bu yana ailere yaklaşık 7 milyon TL ailere ödeme yapıldığını belirtti. Son iki yılda, ülke genelinde 40 tane özel bakım merkezi açıldığına değinen Ssoyal Hizmetler İl Müdürü Şimşek, 5378 sayılı Özürlüler Kanunu ile özürlü aylıklarının %300 oranında arttırılması ve özürlülere özel eğitim dersi verilmesi gibi önemli kazanımların sağlandığına dikkat çekerek, “Özürlülerimizin üreten bireyler olarak kendilerine yeterli duruma gelebilmeleri amacıyla, devletin yanı sıra sivil toplum kuruluşlarımızın gösterdiği özverili çabalar, geleceğe ilişkin umutlarımızı arttırmaktadır. Özürlüler için yapılan ve yapılacak olanlar asla bir lütuf değildir. Ülkemiz insanının, ayrılmaz bir parçasını oluşturan özürlülerimiz güzel olan her şeye layıktır. Saydığımız hizmetler yeterli midir? Hayır. Daha güzel şeyler, daha güzel hizmetler mutlaka yapılmalıdır” dedi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sayın kalpsizim_85

Emeğine sağlık....haber için teşekkürler.....

Özürlülere yapılan ve yapılacaklar lütuf değildir ( tabi ki değil )

Özürlüler için yapılan ve yapılacak olanlar asla bir lütuf değildir. Ülkemiz insanının, ayrılmaz bir parçasını oluşturan özürlülerimiz güzel olan her şeye layıktır. Saydığımız hizmetler yeterli midir? Hayır. Daha güzel şeyler, daha güzel hizmetler mutlaka yapılmalıdır” dedi. ( mutlaka yapılmalıdır ama ben bu ülkeden ümitsizim )

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap