k@lpsizim_85

Numune Felçli Hastalara Umut Oldu

Önerilen İletiler

spacer.gif

spacer.gif Numune Hastanesi, damariçi trombolitik uygulaması başlatarak felçli hastalara umut oldu.

Beyin damarı tıkanarak felç geçiren Ayşe Uysal, yeni uygulama sayesinde 23 dakikada tedavi edilerek sağlığına kavuştu.

NUMUNE Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Nurullah Zengin, felçli hastaların tedavisinde gelinen en modern tıp tedavisi olan ‘damar içine girerek pıhtı eritme (damariçi trombolitik) uygulamasına başladıklarını söyledi. Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler arasında bu uygulamayı yapabilen tek hastane olduklarına dikkat çeken Zengin, şunları söyledi:

“Dünyaca kabul görmüş ancak Türkiye’de yaygın olmayan bu tedavi, hastanemizde 7 gün 24 saat kesintisiz olarak hastalarımızın hizmetine sunulmuştur. Bu hizmetimiz Acil Tıp, Nöroloji, Radyoloji kliniklerimizin işbirliği yürütülmektedir. Artık modern tıp anlayışında tedaviler tek bir branşın yeterliliğine terk edilmemekte ve birçok branşın koordinasyonu ile tedavi uygulanmaktadır. Bizler de idare olarak, hastanemiz bünyesinde tıp alanındaki yenilikleri takip etme ve uygulama başarısına arkadaşlarımızla birlikte, ekip ruhu içerisinde hep beraber imza atıyoruz.”

Zengin, felçli hastaların kesin tedavileri için hastanın mutlaka inmeden sonra en fazla 3 saat içerisinde hastaneye ulaştırılması gerektiğini belirterek şöyle dedi: “Halk arasında inme olarak bilinen felçli hastalarımız zamana karşı bir mücadele vermektedirler. Burada zaman faktörü hayati öneme sahiptir.”

23 dakikada inme tedavisi

BEYİN damarı tıkanarak felç geçiren Ayşe Uysal isimli hasta 1 saat 45 dakika sonrasında Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesine ulaştırıldı. Seri bir şekilde gerçekleştirilen müdahale ile hasta hastaneye ulaştıktan 23 dakika sonra müdahaleye başlandı ve felç ortadan kaldırıldı.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Tıbın çok güel bir gelişmesi bu daha önce okumuştum ama türkiyede yapılmaya başlaması dahada güzel hiç deyilse bundan baızı kişiler felç olmaz buda sevindirici bişey paylaşımın için tşk gülsüm

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Sayın kalpsizim_85

Emeğine sağlık....haber için teşekkürler.....

Az önce acı veren bir çok engelli haberleri okudum ruhum daraldı....ve çok şükür bu haberle sevinip nefes aldım.....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Bu çok güzel bir haber ama sadece Ankarada olması düşündürücü 3 saat içinde getirilmesi sonucunda diyor inşallah tüm şehirlerde uygulanırda bu tür felçler ortadan kalkar.

Tşkler gülsüm.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap