Guest serhat

Futbolda Yarışıyorlar..

Önerilen İletiler

Guest serhat

2499.jpg

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Geliştirme Merkezi Herkes İçin Futbol (HİF) Departmanı tarafından organize edilen müsabakalara devam ediliyor.

TFF ile Milli Eğitim Müdürlüğü’nün zihinsel engelli çocuklara yönelik olarak ortaklaşa düzenlediği “Zihinsel Engelliler Futsal Ligi” başladı. İbrahim Hakkı Fen Lisesi Spor Salonu’nda start verilen Futsal Ligi’ne, Erzurum’daki 8 rehabilitasyon merkeziyle 1 devlet okulu katılacak.

Zihinsel Engelliler Futsal Ligi, İbrahim Hakkı Fen Lisesi’nde düzenlenen törenle başladı. İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, Palandöken İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Özer, TFF Erzurum Bölge Müdürü Hikmet Yıldırım ve TFF HİF Bölge Sorumlusu Kemal Coşkun’un da katıldığı törende, üzerindeki formalarla göz dolduran toplam 118 zihinsel engelli öğrenci de hazır bulundu. Erzurum’da zihinsel engellilere yönelik olarak hizmet veren 8 rehabilitasyon merkezi ve 1 de devlet okulunun boy göstereceği lig, Ocak ayı sonuna kadar devam edecek. Zihinsel engelli sporculara futbol lisansı çıkarılmasına da önayak olacak organizasyon, haftanın her Cumartesi günü İbrahim Hakkı Fen Lisesi’nde gerçekleştirilecek müsabakalarla devam edecek. BUDAK: ÇOCUKLARIMIZIN KABİLİYETLERİ ÇOK DAHA ÖNEMLİ Törende bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, zihinsel engelli çocukların futbola duydukları ilgiye cevap vermek ve onların bu heyecanlarına ortak olmak amacıyla yürütülen bu çalışmanın, bir spor etkinliği olmasının yanında, çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi olduğunu da söyledi. Futsal Ligi’nde galip ya da mağlup taraflardan ziyade, projenin amacı ve sonucuyla ilgilendiklerini dile getiren Budak, “Bizim için bu ligin birincisi ya da ikincisi önemli değil. Biz, zihinsel engelli çocuklarımızın spora olan ilgilerini gün yüzüne çıkarıp, onların ihtiyaçlarına cevap vererek kabiliyetlerini değerlendirmekle daha çok ilgileniyoruz.” diye konuştu. HERKES İÇİN FUTBOL Türkiye Futbol Federasyonu Herkes İçin Futbol (HİF) Bölge Sorumlusu Kemal Coşkun da, Herkes İçin Futbol programıyla, futbolun hem spor, hem de eğlenceli bir oyun olduğunu anlatmak istediklerini belirterek, “Amacımız futbolu her yaşta ve her yerde oynayacak, tarafsız bir şekilde izleyip yorumlayacak nesiller yetiştirmektir. Böylece isteyen herkes hayalindeki futbolcu, hakem ya da antrenör olabilir. Toplumların kuralları, disiplini, takım olmayı, kaybetmeyi ve kazanmayı öğrenmelerinde futbolun çok önemli bir yeri olduğunu biliyoruz.” dedi. ÇOCUK FUTBOLUNDAN ELİT FUTBOLA TFF Erzurum Bölge Müdürü Hikmet Yıldırım ise, futbolun hem eğlenceli bir oyun, hem de spor olarak algılanmasını sağlamak için yürütülen HİF programının, Erzurum’da güzel etkinliklere sahne olduğunu ve büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Türkiye'de var olan potansiyeli gerçeğe dönüştürmek için farklı kulvarlarda projeler yürütüyoruz. Herkes İçin Futbol programı kapsamında, çocuk futbolundan elit futbola geçişte sağlıklı bir basamak oluşturuyoruz. Bu program kapsamında amatör futbol, okul ve çocuk futbolu, plaj futbolu, futsal (kapalı salon) futbolu, dezavantajlı futbolu (evsizler, sokak çocukları, mahkumlar, yardıma muhtaç çocuklar), engelliler futbolu (görme, işitme, zihinsel, bedensel), veteranlar (olgunlar) futbolu ve bayan futbolu gibi kategoriler bulunuyor.” şeklinde konuştu.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap