nazoo

Nane Yağının Faydaları ..

Önerilen İletiler

Nane Yağının Faydaları ..

Alternatif tıpta kullanılan bitkisel yağlardan biri de nane yağı. Özel yöntemle üretilen nane yağı başta solunum yolu rahatsızlığı olmak üzere birçok hastalığa iyi geliyor. Almanya’da 54 yıldır kullanılan nane yağı, yapılan laboratuvar araştırmalarında baş, diş, romatizma ağrıları, kas rahatsızlıkları, hazımsızlık ve migren gibi birçok sağlık probleminde tedavi amaçlı kullanılıyor. Mide bozukluğu, gaz ve hazım hastalıklarında ise karın yağ ile ovulduktan sonra bir iki damla yağ, bir şeker parçasına damlatılarak alınır veya bir bardak ılık suya karıştırılarak içiliyor. Avrupa’da China Oel adı verilen nane yağını aynı isimle ülkemize Pronova Gıda Şirketi getirmiş. Bir aylık, 6 aylık ve 1 yıllık şişelerde piyasaya sürülen ürün eczanelerde bulunuyor.

NOT:Aromaterapik yağlar bazı yardımcı yağlarla karıştırılarak da kullanılabiliyor. Mide bozukluğu, gaz ve hazım hastalıklarında nane yağı kullanılabiliyor. Tatlı bademyağı normal ve karma ciltler, buğday yağı olgun, şeftali özü hassas, kayısı özü kuru, jojoba yağı yağlı ve irite, ayçiçeği ve avokado yağlı ve lekeli, akşam yaban çuhaçiçeği buruşuk ciltlere iyi geliyor.

Bitkisel yağlar daha güzel görünmenin yanında sinirleri yatıştırmak için de kullanılıyor. Aromaterapik yağları masaj, buğu şeklinde veya banyoda uygulayabilirsiniz. Fazlası cilde yağlı bir görünüm vererek siyah lekeler oluşturduğu için az miktarda kullanın. Yardımcı yağlarla karıştırmayı unutmayın. Yağın masajla cilde yedirilmesi en iyi yöntemdir. Yağı aşağıdan yukarıya doğru en az üç dakika uygulayın. Masaj sayesinde ayrıca kaslarınızın gevşemesi ve kan dolaşımının hızlanmasını sağlayacaksınız. Böylece cildinizin kendini yenilemesine de yardımcı olacaksınız

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest ELWAN

romatizma ağrıları, kas rahatsızlıkları, hazımsızlık ve migren gibi birçok sağlık probleminde tedavi amaçlı kullanılıyor.

özellikle kas hastalıklarına faydası ilgimi çekti

mutlaka deniycem. denize düşen yılana sarılırmış.

her yolu denemek lazım tabi bilinçli olarak.

güzel bilgilere tşkler nazancım.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Teşekürler nazan alternatif tıp aslında takip edilmesi gereken bir şey çünkü rabbim her derdin devasını vermiş...

Doğada her derdin devası var biraz araştırılsa kimyasal ilaçlara fazla gerek kalmayacak diye düşünüyorum...

Çünkü bir hastalıktan kurtulmaya çalışırken kullanılan ilaçlar başka bir rahatsızlığı ortaya çıkarabiliyor...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap