Guest serhat

Engelli 250 Çocuk Hayata Kulaç Attı..

Önerilen İletiler

Guest serhat

1756.jpg

Büyükşehir Belediyesi'nin etkinliğinde bir araya gelen 250 engelli çocuk, Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi'nin olimpik havuzunda birbirleriyle yarıştı

Kimi zihinsel kimi bedensel engelli. Onlar, Türkiye'de hayata tutunmaya çalışan 9 milyon engelliden sadece birkaçı. Engellerine, attıkları kulaçlarla adeta meydan okudular. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Dünya Engelliler Günü vesilesiyle düzenlediği yüzme yarışmasında kulaç atan engelli 250 çocuk, neşeli bir gün geçirdi. Gaziosmanpaşa'daki Hamza Yerlikaya Spor Kompleksi'nde yapılan etkinlikte engelli çocuklar kadar aileleri de heyecan yaşadı. Palyaçolar ve şarkılar eşliğinde yarış havuzuna giren çocuklar, 30 derece sıcaklıktaki suda gönüllerince eğlendi. Çeşitli dallarda yarışan küçükler, yüzme hocalarının da yardımıyla 25 metrelik havuzu başarıyla geçerken tribünde toplanan aileler ise sık sık alkışlarıyla çocuklarına moral verdi.

6 yaşındaki ikizlerinin biri bedensel diğeri zihinsel engelli olan Nimet Yeşildeniz, haftada iki kere geldikleri yüzme seanslarıyla çocuklarında bedensel olarak da önemli bir gelişme yaşadığını anlatıyor. Böyle toplu organizasyonların sosyal ve psikolojik olarak olumlu etkisini gördüklerinin altını çizen Yeşildeniz, çocuklarının sportif faaliyetler sayesinde dışa daha rahat açıldıklarını söylüyor. Bir başka engelli annesi Asuman Ormancı da bedensel engelli kızı Rümeysa'nın toplu organizasyonlar sayesinde tek engelli kendinin olmadığını öğrendiğini dile getiriyor. Ormancı, "Kızım kendisi gibi engelli çocukları görünce 'tek ben değilim, neden ben böyle yaratıldım' gibi düşüncelerden sıyrılıyor. Bu da bizim için çok önemli." diyor. Kolluklarıyla yüzeceğini belirten Küçük Rümeysa ise yüzme sayesinde çok rahatladığını ve eğlendiğini söylüyor. Engelli çocukların yüzme hocalarından Abdullah Cirit, çocukların büyük kısmının engellerini kabullenip yüzme seanslarına geldiğini dile getiriyor. Cirit, "Biz hem bedensel hem de psikolojik olarak onlara yardım ediyoruz. Zaten biz ne verirsek alma kabiliyetleri var. Yüzme ile birlikte bedensel ve ruhsal olarak gelişim sağlanıyor." diye konuşuyor.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest ELWAN

zaten kabullenen insan her işin altından kalkar.

hepsine başarılar diliyorum.

uğraş gerçekten herşeyi unutturuyor.

keşke herkez yapabilse.

paylaşım için tşkler serhat.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Su insanı inanılmaz rahatlatıyor.

Bir kaç yıl öncesinde alternatif kampa katıldığımda hocanın gözetiminde suya dalış yapmıştım harika bir duygu her engelli o tadı yaşamalı bence.

Tabii o dalıştan önce nası tir tir titrediğimi ben bilirim.Ama suda herşeyi unuttum.

Başarmış olmanın sevinciyle sudan çıkmak başka bir güzellik...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap