Guest serhat

Özel Eğitim Yasası Meclise Gönderilecek..

Önerilen İletiler

Guest serhat

2452.jpg

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst, Engelliler Federasyonu yetkililerini kabul etti.

3 Aralık Engelliler Dayanışma Günü nedeniyle Bakan Dürüst’ü ziyaret eden Derviş Yücetürk başkanlığındaki Federasyon yetkilileri, Dürüst’e taleplerini içeren 13 maddelik bir yazı sundu.

Engelliler Federasyonu Başkanı Derviş Yücetürk, yaptığı konuşmada, Engelliler Dayanışma Gününün konuya dikkat çekmek ve dayanışmayı sağlamak için uygun bir gün olduğunu dile getirdi. Yücetürk, gerçekleştirdikleri ziyaretlerde sorunlarını birinci ağızdan dile getirmek fırsatını bulduklarını ifade etti.

Yücetürk, 13 maddelik istem paketleri içerisindeki en önemli konunun özel eğitim yasasının hazırlanması olduğunu vurgulayarak, konuyla ilgili iyileştirici çalışmalar yapıldığını ancak eğitim alanında hala eksiklikler olduğunu kaydetti.

KKTC’de 4117 engelli olduğunu, bunların 3292’sinin yardım aldığını ifade eden Yücetürk, istedikleri yasanın çıkarılması halinde eğitim alanında var olan sorunların tamamının aşılacağına inandıklarını belirtti.

Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Kemal Dürüst ise, bugünün dayanışma mesajı verilmesi gereken bir gün olduğunu dile getirerek, “bu gün daha duyarlı olunmasını hatırlatmak açısından da güzel bir fırsat” dedi.

Özel eğitim yasa taslağını bütçe görüşmelerinin ardından meclise göndereceğinin sözünü veren Dürüst, bu alandaki gereksinimlerin giderilmesi için elinden geleni yapacağını belirtti.

Dürüst, toplumun bu günde tüm dikkatini engellilere vermesi gerektiğini söyleyerek, kimin başına ne zaman neyin geleceğinin bilinmediğine dikkati çekti.

Engelliler arasındaki dayanışma ve birlikteliğin toplumun tüm kesimlerine örnek olması gerektiğini belirten Dürüst, “engellileri bu örgütlü yapılarından dolayı kutluyorum. Talepler listesinde Bakanlığımın üzerine düşen tüm eksiklikler giderilecektir” dedi.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Lafa geldimi yapacaz diyorlar amaki hiç bişey yaptık larıyok engeliler günün de konuşuyorlar sonra arkası çıkmıyor unutuyorlar paylaşımın için tşk

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap