zeynepkrtas

Kendini Bulmak İstiyorsan Egondan Kurtul...

Önerilen İletiler

Kendini Bulmak İstiyorsan Egondan Kurtul

Verilen rollere öyle bir kapılmışım ki, kendimi o sanmışım gerçek beni unutmuşum bir yerlerde. Çocukken kanarsın ya her şeye kanmışım işte. Rollerime sarılmaktan asıl kimliğimi tanımaya fırsatım olmamış. Halbuki olduklarımın hiçbiri ben değilim. O roller öyle bir yapışmış ki her zerreme altındaki masumluğumu farkedip kurtarmaya çalışırken hep engeller koyulmuş önüme ve biliyorum ki bu engeller ben özümü tam anlamıyla bulana dek devam edecek. İlgi görmek, değer verilmek, sevilmek ihtiyacıyla geldiysem bu dünyaya eğer, yanlış olan bu değil, demek ki bu ihtiyaçlarımı karşılama biçimim doğru öğretilmemiş bana ya da ben doğru öğrenememişim. Belki de bunlar koşullara bağlı olarak verilmiş. (uslu çocuk olursan, ağlamazsan, başarılı olursan seni severim gibi) Konuşma, yemek yeme, giyinme tarzım, meslek seçimim diğerleri tarafından bir takım kalıplarla öğretilmiş. Çocukluğun verdiği masumlukla bana söylenen her şeye güvenip inanıyor, dediklerini doğru kabul ediyor, böylelikle çevrem ve kendimle ilgili yargılar oluşturuyorum. Ve bu sayede bana ait olmayan kimlikler, roller kazanmaya başlıyorum. Bu yüzden kendi içimde bir çıkmaza giriyor ve her daim özümü bulana dek huzursuz oluyorum. Peki sen de benim gibi değil misin?

Bu belkide olması gereken bir süreç. Hepimiz tamamen bağımlı olarak doğuyoruz ve yaşamımızı sürdürmek için bir başkasının varlığına ihtiyaç duyuyoruz. Bu aşamada tek başımıza hiçbir şey yapamayız ve sadece hislerimizle hareket ederiz, öğrendiklerimizle düşüncelerimiz oluşmaya başlar. Bağımlı olduğumuz için ihtiyaçlarımızı başkaları karşılar ve böylelikle egomuz oluşur. Eğer ihtiyaçlarımız koşula bağlı olarak verilmişse egomuz daha da güçlenir. Ego, bağımlı olarak doğmamızdan kaynaklanan, olması gereken bir kimliktir ama aslımız değildir. Aslımızı bulmaya yarayan gizli bir dosttur aslında.

Çocuk aynı zamanda sorgulama, merak ve öğrenme dürtüsüyle de gelir bu dünyaya. Bu yeteneğimiz bizi egodan kurtaran bir ilaçtır belki de. Bu da diğerleri gibi egonun azabına uğramış olsa da belli bir dönemde doğamız gereği muhakkak kendimize "Ben kimim?" sorusunu sorarız. Ne kadar körelmiş olsa da sorgulama dürtümüz bu devirde kendini gösterir ve egodan kurtulmamıza, kendi içimize, aslımıza dönmemize olanak sağlar.

Biliyorum sen de benim gibisin. Bak! ben sorgulamanın en iyi ilaç olduğunu öğrendim. Kaçmıyorum ondan ne kadar kaçmaya çalışsam da yaşım kaç olursa olsun olgunlaşma devresine erişebilmem için bu devreden geçmem gerektiğini biliyorum artık. Bu devir kapanmadan diğer aşamaya geçilemez bunun farkındayım. Olgunlaşmak hayatı anlamaktır bu da ancak kendini aşmakla, aslını bulmakla başarılır. Hadi sen de hayatın anlamını keşfet inan çok büyük sürprizlerle karşılaşacaksın. Sorgula, önce kendini sorgula ki şu egondan şu büyük yükünden kurtul artık. Kurtulalım artık...

ALINTI...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest ELWAN

hayatta kendini aşmadan hiç birini aşamazsın.

önce kendimizi aşmalıyız.

güçlü kendinden emin olmalıyız.

valla bu yazıyı çok beğendim.

çok şey anlatıyo paylaşım için tşkler cnm.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Ego, bağımlı olarak doğmamızdan kaynaklanan, olması gereken bir kimliktir ama aslımız değildir. Aslımızı bulmaya yarayan gizli bir dosttur aslında.

Şu cümle dahi anlatmak isteneni en kısaca koyuyor önümüze.

Teşekkürler Zeynepcim çok güzel yazılar paylaşıyorsun bu arada helalll sana...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap