k@lpsizim_85

Alman Dostlar, Her Yıl Geliyor

Önerilen İletiler

Alman dostlar, her yıl geliyor spacer.gif

spacer.gif Frankfurt Am Main Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Dairesi öncülüğünde Marmara Depremi sonrası AWO yardım kuruluşu işbirliğinde

Frankfurt Am Main Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Dairesi öncülüğünde Marmara Depremi sonrası AWO yardım kuruluşu işbirliğinde Kartepe Köseköy Tepecik Mahallesi’nde Kocaeli SHÇEK İl Müdürlüğü’ne devri yapılan Köseköy Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, ilimizde eğitilebilir engelli çocuk ve gençlere yönelik hizmet veriyor. Bu binayı kazandıran yabancı kurum ve kuruluş temsilcileri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle ilçeye gelerek bir dizi inceleme ve ziyaretlerde bulundular. Her yıl merkezi ziyaret eden ve burada verilen hizmetin aksamaması için çeşitli katkılarda bulunmayan devam eden yabancı kurum ve kuruluş temsilcileri bu yılda merkezde kalan çocuklar için bir spor tesisi kazandırmak için temaslarda bulunmak üzere Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık’ı ziyaret ettiler.

BEKLENTİLERİNİ ANLATTILAR

Merkeze yardım amaçlı kurulan dernek olan Köseköy Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Yardımlaşma Derneği (KEREM) Başkanı Gülşen Müstecaplıoğlu, Merkez Müdürü Turgay Akdoğan ve İl Genel Meclis Üyesi Evnur Sandal nezaretinde gerçekleşen ziyarette Frankfurt Am Main Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire temsilcisi Gerd Becker, AWO yardım kuruluşu temsilcisi Klaus Ernst Günzel, Hochgrebe Derneği Temsilcisi Berrin Hochgrebe, Lebens Hilfe yardım teşkilatı temsilcisi Alexandra Roth hazır bulundu. Alman heyet her yıl geldikleri merkezin gelişim gösteren bir ivmede çalışıyor olmasını görmekten memnunluk duyduklarını belirterek yeni yapılanma konusunda Kartepe Belediyesi’nden beklentilerini anlattılar. Rehabilitasyon Merkezi yanında bulunan arsa üzerine bir spor tesisi yaptırmak istediklerini belirten Becker, “Yeni bir belediye olarak sizlerinde merkeze verdiğiniz desteği görmüş olmak bizler çok mutlu etti. Kartepe’deki engelli çocuklar için neler yapılabilirin konusunda sizlerin fikrini almak ve sizlerle tanışmak için bugün buradayız” dedi.

FİNCAN TAKIMI HEDİYE ETTİ

Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, “Sizlerin eserini en iyi şekilde koruyarak amacına uygun hizmet vermesini sağlamak adına üzerimize düşenleri yapmaya devam edeceğiz. Yeni tesisler kazandırmak istemeniz bizleri ayrıca mutlu etmiştir. İmari açıdan olumsuzluk olmazsa yer tahsisi konusunda gerekli girişimleri en kısa zamanda tamamlayacağız. Bu anlamlı günde bölgemizde sizleri ağırlamak bizleri mutlu etmektedir” dedi.

Ziyarette AWO firması temsilcisi Günzel, başkana seramik bir fincan takımı hediye etti. Kartepe’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kutlamaları bugün saat 10.00’da Kaymakamlık önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenleri ile başlayacak. Kartepe İlçesi’ndeki SHÇEK’e bağlı merkez müdürleri ve dernek yetkilileri ile engelli çocuk ve ailelerinin katılacağı törenler günün anlamına dair çeşitli konuşmalar ardından tamamlanacak.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap