k@lpsizim_85

Oğlunu 6 Yıldır Sırtında Taşıyor

Önerilen İletiler

spacer.gif

spacer.gif Kas erimesi hastalığı bulunan bedensel engelli oğlunu 6 yıldır sırtına alarak okul merdivenlerinden çıkartıyor.

Muğla Beldibi’nde oturan Tayfur ve Seher Kurucu çiftinin Beldibi Beldesi Sıtkı Zararlı İlköğretim Okulu 7'nci sınıfında okuyan kas erimesi hastası Tayfur Kurucu, 6 yıldır yapılmayan rampa yüzünden çile çekiyor. Okuldan 4 kilometre ilerideki evlerinden oğlunu her gün sırtına alıp çıkaran anne Seher Kurucu birlikte dolmuşa biniyor. 50 kiloluk cefakar anne Seher Kurucu, daha sonra dolmuştan inip tekrar sırtladığı oğlunu okulun engelli rampası bulunmayan dik merdivenlerinden 2'nci kata çıkartarak, sınıfına oturtuyor. Her gün kendisinden 15 kilo daha ağır olan oğlunu sırtında taşıyarak okula getiren anne Seher Kurucu, “Gerekli bildirimlerde bulunduk ama ders sistemleri nedeniyle sınıf değişikliği yapılmadı. Altı yıldır evladımı sabah sırtıma alıp okula getiriyorum. Bu çile artık bitsin istiyorum” dedi.

Okullarında Tayfun dışında bedensel engelli öğrencilerinin bulunmadığını belirten Okul Müdürü Yaşar Albayrak, “Geçtiğimiz yıl Tayfun’un sınıfı, bir engelli tuvaletinin de bulunduğu zemin kattaydı ve sadece onun için derslik sistemine geçmemiştik. Ancak bu yıl sistemi değiştirince Tayfun da üst kattaki sınıflarda eğitim görmeye başladı. Biz, ailesine Tayfun’un taşınması konusunda yardımcı olacağımızı söyledik ama kabul etmediler. Sabahları babası, çıkışta ise annesi çocuklarını sırtına alıp indiriyor. Tayfun, üst kattaki öğretmenler tuvaletini kullanıyor ve tuvalet ihtiyacı için aşağı inmek zorunda kalmıyor” diye konuştu.

Olayı duyan Ak parti İlçe Başkanı Kadem Mete ise engelli öğrenciye 6 bin 300 lira değerinde akülü tekerlekli sandalye hediye etti. Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan ile birlikte okulu ziyaret ederek, tekerlekli sandalyeyi teslim eden Mete, “Okulun fiziki durumunun engelli öğrenciler için uygun hale getirilmesi için asansör sistemi yaptıracağız. Yapacağımız iyileştirme ile tüm engelli öğrenciler okulumuzda sıkıntı çekmeden eğitim görecek” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan ise “Yeni yapılan okullarımızda engelliler için rampa ve tuvaletler var. Eski okullarımızın yeniden yapılandırılması için gerekli yazışmaları başlattık” diye konuştu.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest ELWAN

öncelikle fedakar seher anneyi kutluyorum.

akülü araba çok sevindirici olay.

inşallah tez zamanda yeni yapılanda başlar.

paylaşım için tşkler gülsüm.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Böyle vurdumduymazlıklar heryerde yaşanıyor... Bunu birileri duyup baskı vermeden önce de yapabilirlerdi..

Ama o zaman mevkileri salantıda olmadığı için umurlarında olmuyor...

İnşallah bundn sonra gerekenler yapılır...

Teşekkürler paylaşım için...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap