Guest DOĞRU YOL

Engelliler Kanalı İstiyoruz

Önerilen İletiler

Guest DOĞRU YOL

Son yıllarda Türkiye Radyo Televizyonu (TRT) halkı bilgilendirme, halkın beklentisine karşılık verecek birçok TRT kanalı açtı

Şimdi tabi kide TRT devletin kanalı ve yurttaşlara iyi hizmet etme adı altında hizmet etmek zorunda. Bu hizmetin en iyisi de tabi ki de görsel yayın yani televizyonlardır. Sizlerinde bildiği gibi TRT nin birçok kanalı var

TRT 1, TRT 2, TRT 3, TRT 4, TRT 6 (ŞEŞ), TRT GAP, TRT ÇOCUK, TRT INT, daha bilmediğim bir kaç kanal daha var. Yani yaklaşık 10 veya11 kanal hepsinde ayrı ayrı programlar hepsinde ayrı ayrı görsel yayınlar kimisi çocukları eğitici proğram yapıyor kimisi büyükleri eğitici proğram yapıyor kimisi Türklere hitap ediyor kimisi Kürtlere.

Şimdi şu soruyu kendime sormadan geçemiyorum ve haliyle herkese soruyorum

Neden TRT kanalı engelliler yararına engellileri tanıtıcı engellileri koruyucu engellileri kalkındırıcı engelliler kanalı açmıyor?

Bu devlette bizlerinde herkes gibi hakkı var diye düşünüyorum. Ve bu talebimin dikkate alınması hakkında herkesi sağduyuya davet ediyorum.

Açıkçası işin nasıl işlediğini bilemiyorum ama bence bu kadar kanala sahip olan TRT televizyonu engellilerin kanalını açmakla zorlanmaz ve gayette iyi olur düşüncesindeyim.

Diyelim ki Devlet olmaz dedi, o zaman şu fikrimi de söylemeden geçemeyeceğim. O zaman şunu yapın bize Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tüm kanallara engelliler yararına mecburi yayın koysun

Örneğin;

STAR, SHOW, ATV kısacası tüm ulusal, uluslar arası veya yerel kanallar en küçüğünden en büyüğüne diyeceki kardeşim sen haftada 2 saat,1 saat her neyse mecburi engellilere yönelik yayın yapacaksın. Bakın o zaman engellilerin sıkıntısı sorunun derdi kalacakmı.

Çıkar bir kanun bu işi kökten çöz bence, o zaman ne olacak kanallar mecburi engellilere yönelecek ve bu sayede engelliler hep gündemde kalacak takdir edersiniz ki hep gündemde kalan bir şeyin ne derdi olur ne de kederi.

Bu sayede belki 5,10 bin engelliye de iş sağlamış olacağız. Engelliler spiker olacak, engelliler proğramcı olacak 10 bin engelliye iş bulmak demek aileleri ile 30, 40 bin demektir. Gelin hep beraber bu işe bir el atalım duyarsız kalmayalım. Asıl iş meclise düşüyor, parti yöneticilerine düşüyor. Lütfen sayın milletvekilleri bu işe el atın biriniz öncülük edin beraber çalışalım bu işi bitirelim

Yapılacak proğramlar dan bazıları

1) İŞİTME, BEDENSEL ENGELLİLER BİLGİ YARIŞMASI

2) ENGELLİLER VE SAĞLAMLAR ARASINDA BİLGİ YARIŞMASI

3) ENGELLİ DERNEKLERİ TANITICI PROĞRAMLAR

4) ENGELLİ SPORCULARIN YAPABİLECEĞİ SPOR DALLARI

5) ENGELLİLERİN HAKLARI TARTIŞMA PROĞRAMLARI

6) ENGELLİLERİ TANITICI PROĞRAMLAR

7) ENGELLİ YARIŞMALARI

8) ENGELLİLERİ SPORA YÖNELTİCİ SPOR PROĞRAMLARI

9) ENGELLİLERİN BASKETBOLU, FUTBOLU, ATLETİZİMMİ VE DİĞER SPOR DALLARI HAKKINDA TEŞVİK VE TANITICI PROĞRAMLAR

10) ENGELLİ AİLELERİ BİLİNÇLENDİRME PROĞRAMLARI

11) ENGELLİLERİ TOPLUMA KAZANDIRMA PROĞRAMLARI

12) İŞSİZ ENGELLİLERE İŞ BULMA YOLLARI

Gibi bir sürü proğramlar yapılabilir. Lütfen bu harekete destek olun

Toplumsan harekete ihtiyaç var.

M.Veysi Fırat

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap