Guest DOĞRU YOL

Tıp İnsanlığa aydalı mı Zararlı mı ?

Önerilen İletiler

Guest DOĞRU YOL

TIP İNSANLIĞA FAYDALI MI ZARARLI MI?

Geçen sene gözümle gördüğüm bir olay; Sürat motorlarının çılgın sesini bilirsiniz hani, o ses geldi önce... Sahilde oturan herkes başını yola çevirdi..Kısa sürede gelir,kaçırmayalım... Ses bir anda kesildi... Önümüzden bir TIR geçiyor ve onunla yerde sürüklenen bir insan yarış ediyor. TIR' ın haberi bile yok olandan, gidip biz durdurduk zavallı adamı... Motor o kadar süratli gidiyorki, TIR' ın yanından geçerken hafifçe tamponuna dokunmuş. Hepsi bu...

Motoru kullanan kişi anında ölmüş zaten.. Eksik bi şeyi yok.. Kafada kaskı, robocop gibi giysileri.. Bu olaydan sonra o motorlardan kullanan bir tanıdığımla konuştum.. Bunları bırak, sıradan motorları kullanan insanlarda bile ufak tefek kırıklarla atlatılan kazalar sıradan olaylar... Bacağını, elini, omzunu ne bileyim herhangi bir yerini kırmak o kadar basit bir olay ki, konuşmaya değmez... O tanıdığın sesi hala kulaklarımda: '' Tıp o kadar ilerlediki, yirmi günde ayaktayız abi ''

Yine 10 yaşındaki oğlum ve arkadaşlarından biliyorum: Kendilerini karikatür kahramanları gibi görüyorlar... Bir yerlerini kırmayan yok gibi... Ya en fazla alçıda dolaşırız olarak bakıyorlar. Sakınma, çekinme hak getire..Yaşam sanki bilgisayar oyunu gibi... Sonuçta;

-Ya çekinme ye,elbet sağlık sistemi denetliyordur.

-Ya çekinme ye, en fazla zayıflama hapı alırız, olmazsa yağ aldırırız.

-Ya çekinme bas şu gaza, sonunda ölüm yok ya, biraz tatil yaparız.

-Ya sen niye düşünüyorsun, elbet üretici firma bi önlem almıştır.

-Ya sen niye düşünüyosun, elbet TIP bi çaresini bulmuştur.

-Ya sen niye düşünüyorsun,elbet TIP bi çaresini bulacaktır.

Bunlar gibi sayısız ön yargı yada TIP bilinci oluştu insanlığın kafasında... Altyapı olarak tüketime dönük endüstrinin, oluşturduğu tıp bilinci şu anda neye hizmet ediyor tam olarak bilmiyorum.

İki atlı bir arabaya benzetirsek bu olayı; Atlardan biri tüketim endüstrisi, diğeri tıp endüstrisi...

İkisi de sağlıklı ve semiz..Ama taşıdıkları araba içindeki insanları nereye götürdükleri belli değil.. Sallaya sallaya, paldır küldür taşıdıkları insanı maymuna döndürdükleri kesin .

Bütün sistem hızlı ve sınırsız tüketime ve bunun bedelini ödemek içinde hızlı çalışmaya odaklandı. İnsanın tek görevi kaldı, tüketmek...Ama her şeyi tüketmek...Bildiği, bilmediği, isteyip istemediğini başkalarının belirlediği her şeyi tüketmek...

Sonuçta da insan o tüketimin sonuçları ile başa çıkabilmek için kurtarıcı olarak TIP' ba sarılıyor. TIP ise aynı tezgahın içinde çoktan eridi zaten...O da tüketim endüstrisi olmuş çoktan...

Durmadan insanın içine doldurulan şeylerden dolayı artan kanser olaylarına çare bulmak için milyar dolarlar harcanıyor. Durmadan insanın içine doldurulan şeylerden dolayı artan şeker, kolestrol tansiyon hastaları için, daha da yiyebilmeleri için ilaçlar aranıyor. Obezite ve onun getirdiği kalp-damar hastalıkları dünyanın en büyük sağlık sorunlarından biri.. Onu da TIBBİ olarak çözmenin yolları aranıyor.

Çözmek için uğraşmak zaten esas ANABİLİM DALLARI olmuş. Paranın dödüğü yer orası.. Bir çare, bir ilaç bulmak demek ''yırtmak'' oluyor çünkü.

Ben bu tüketim, tıp ilişkilerine TÜKETIP diyorum...

Bu cenderedeki insana da TÜKETIP TİP diyeceğim şimdilik...Göreceksiniz ileride aynen ilkel çağlarda insanlara verilen sıfatlar gibi, çağımız insanına da benzer adlar verilecektir. Burada önemle şunun altını çizeyim, koruyucu yada önleyici tıp' bı canı gönülden destekliyorum. Bunların ilk ve temel görevlerinden biride bu tüketıp'e savaş açmak olmalıdır diyorum.

Tüketıp'ın felsefesi; İnsan yeterki tüketsin.. Kanser olursa, kemoterapi, ışın tedavisi mucizeler sağlıyor. Vucutlar yağlanırsa, kalp, tansiyon ve şeker ilaçlarımız var... Olmazsa yağları alacak kalbi değiştirecek cerrahi yöntemlerimiz var.. Plastik cerrahi ile sizi düzeltiriz. Sakat kalacağım diye korkmayın, hıza tapın, bizim ortepedi bilimi sınırları geçiyor her gün... Sakat kalırsanız da korkmayın, sizi sağlam bir insan gibi yaşatacak medical ürünlerimiz var. Delirirsenizde korkmayın.. Psikiyatri kliniklerimiz beş yıldız otel donanımlı... Yeter ki savaşmaya devam edin...

Artık mayınlar sadece topuk koparan, mermiler öldürmeyen cinsinden... Sizi o şekilde de yaşatmanın bi yolunu buluruz. Herkes dağcı olabilir, herkes atlayabilir, herkes saatte 300 km gidebilir... Sakınmayın kendinizi... Kafanızı koruyun yeter... Yani ölmeyin... Daha çılgın olun, korkmayın. Kasklarınız olsun yeter.

Tüketıp'ın insan tipi ise ROBOCOP' tur... Ama bize yaşamda sadece kasklarla korunmak kalıyor... Payımıza düşense tekerlekli sandalye ile birkaç ıvır zıvır... Şimdi de zıkkımın kökü olan kök hücreyi bekliyoruz, godot'u bekler gibi.

Ne dersiniz TIP biliminin (?) hiç mi suçu yok bu şeytan üçgeninde. İnsan, Tüketim endüstrisi ve yeni çağın, en büyük çok tanrılı dini ve kilisesi haline gelen TIP... Mabetlerine hergün girip çıkan milyonları ve devletlerin bütçelerini adete hortumlayarak durmadan büyüyen bu yeni ''ideoloji'' insanlığa faydamı sağlıyor? Yoksa Zararı faydasından büyük mü?

Bu yeni ''ideoloji'' aslında ne zaman anlatacak insana, kendini; Kardeşim sen, bir el araba dolusu sakatat ve kemikten ibaretsin... Kendine dikkat et... Sen kırılgan, hassas ve zayıfsın... Benim yapabileceklerim asla eskiye döndürmez seni. Dikkatli ol... DER Mİ ACABA? Yada bu yaratılan TÜKETIP TİP dinler mi onu?

ALINTI

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Teşekkürler Doğru yol;

Herşey vahşı kapitalizmin bir parcası olmuş, Tıp da günümüzde kapitalizmden naibini alıyor...

Tıp sız hayatda düşünemiyorum...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap