Guest serhat

Engelliler İçin Spor Asistanlığı Eğitimi Başladı..

Önerilen İletiler

Guest serhat

basketbol.jpg

Adana Eğitim Gönüllüleri Derneği koordinatörlüğünde ve Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü İl PKE' nin ve Adana Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin yerel ortaklığıyla yürütülmekte olan ''Engelliler İçin Spor''projesi çalışmaları devam ediyor.

Elektronik Haber Ajansı (e-ha) muhabirinin edindiği bilgiye göre, Proje, belediyeler, engelli insanları temsil eden kuruluşlar, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı eğitim kurumları, spor dernekleri ile koordineli bir şekilde Avrupa'daki eğitim kurumlarıyla işbirliğini geliştirerek dezavantajlı gruplara,gençlere,işsizlere, spor ve boş vakit aktivitelerinde yenilikçi bir eğitim yolu aktarmayı amaçlamaktadır.

Bu proje, mesleki alanda spor ve boş zaman faaliyetleriyle engelliler ve farklı kuruluşlarda bulunan engelli kişileri sporla sosyal hayata bağlayarak engellilere yönelik çeşitli spor etkinleriyle, sektörden gelen talebin eksikliğini karşılamayı hedeflemektedir.

Proje kapsamında yapılan ''Engelliler İçin Spor Asistanlığı Eğitimi'' özellikle engellilere yapacağı spor aktivitelerinde yardımcı olacak kişilere ve Eğitimcilerin eğitimine yöneliktir. 2-13 Kasım tarihleri arasında Akademi Spor Kulübünün organizasyonu ile Çukurova Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Eğitim Dersliğinde Çukurova Ünv. Öğretim görevlileri ve Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü beden eğitimi öğretmenlerinin katkısı ile yaklaşık 40 gence Engelliler İçin Spor Asistanlığı Pilot Eğitimi verilmiştir.

Projenin başlatılması ve yürütülmesi; İlk defa 2009'un Ocak ayında Portekiz'in Coimbra şehrinde yapılan toplantı projenin başlangıcıydı. Ortaklar burada çalışma programı ve yürütme işlemlerini tartıştılar. Ayrıca sorumluluklar ve planlar (finansal planlar) tek tek ele alındı.

Projeye katılan bütün ülkelerde yapılan eğitimlerden sonra, 3. Uluslar arası Proje toplantısı 24-25 Kasım 2009'da pilot eğitimin sonuçlarını analiz etmek ve değerlendirmek için Adana'da yapılacak.

E-Haber Ajansı

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest DOĞRU YOL

Sayın serhat

Emeğine sağlık....teşekkürler....

Sporla genelde baylar ilgilidir smile.gif sevinsinler.....

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş
Guest ELWAN

eline emeğine sağlık.

verdiğin bilgilere tşkler.

sporu çok seviyorum.

uğraşanlar içinde güzel haber.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap