Guest serhat

Engelli Sporlarında Önemli Değişiklik..

Önerilen İletiler

Guest serhat

Uluslararası Paralimpik Komitesi, Uluslararası Engelsiz Spor Federasyonları ile görüşmelerini büyük ölçüde tamamladı. Öncelikle bizi ilgilendiren engelli sporlarından, masa tenisi, atletizm, halter, atıcılık ve yüzme branşları Bedensel ve Görme Engelliler Spor Federasyonları’ndan ayrılarak ilgili engelsiz spor federasyonlarına bağlanacak. Bu konuda Uluslararası Paralimpik Komitesi (IPC) ile ilgili federasyonların anlaşmaları tamamlandı.

Bunun ilk adımı da 01.01.2010’dan itibaren masa tenisi ile başlayacak. Yani;

1- Bu tarihten itibaren tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de “tek masa tenisi” ailesi olacak.

2- Engelli masa tenisi, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu’nda bir bölüm olarak faaliyet gösterecek.

3- Ulusal Masa Tenisi Takımı’nın seçilmesi, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin görevi olacak. Takımın, Paralimpik Oyunları’na katılması Türkiye Milli Paralimpik Komitesi’nin sorumluluğunda kalacak.

4- Bu tarihten itibaren Uluslararası Masa Tenisi müsabakalarına kayıt ve giriş sadece Ulusal Masa Tenisi Federasyonları’ndan kabul edilecek. Dolayısıyla lisanslarla ilgili kararlar Ulusal Federasyon tarafından verilecek.

5- Devletten sağlanacak kaynakların ilgili Ulusal Paralimpik Komiteleri vasıtası ile Ulusal Masa Tenisi Federasyonları’na aktarılması uygun olacaktır.

Yapılması gereken

Yıl sonuna çok az kaldı. Gençlik Ve Spor Genel Müdürlüğü, Türkiye Milli Paralimpik Komitesi ve Türkiye Masa Tenisi Federasyonu yetkilileri hemen bir araya gelerek, sporcuların gelişimi ve uluslararası konularda aksaklıklara meydan vermeyecek düzenlemeleri hayata geçirmek zorundadırlar.

Aksi halde meydana gelecek aksaklıklardan bu üç kurum sorumlu olacaktır. Engelli masa tenisçilerimizin dünya çapındaki başarıları göz önüne alınarak, 2010 yılındaki uluslararası turnuvalara, (2012 Londra Paralimpik Oyunları’na katılımlarının sağlanması bakımından) gönderilmeleri büyük önem arz etmektedir.

  • Like 1

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap