Guest serhat

Dünya Vücut Geliştirme Şmpiyonasında Türkiye'yi Temsil Edecek..

Önerilen İletiler

Guest serhat

A2710013_detay.jpg

İzmir'in Foça ilçesinde 10 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonucu bir bacağını kaybederek bedensel engelli olan Tolga Murat Balıkçı, Dünya Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda Türkiye'ye temsil edecek.

Dünya Şampiyonası, 21 Kasım 2009 tarihinde, Estonya'nın başkenti Tallinn'de yapılacak.

Tolga Murat Balıkçı, yaşadığı zorluklara rağmen hayata hiçbir zaman küsmediğini, geçen ekim ayı içerisinde gösterici sporcu olarak katıldığı Türkiye Vücut Geliştirme Şampiyona'sı ve Dünya Şampiyonası Milli Takım seçmelerinde iyi bir başarı elde ettiğini söyledi.

Dünya Vücut Geliştirme Federasyonu'na, 20 Ekim'de e-posta aracılığı ile başvuruda bulunduğunu, engelli vücut geliştirme sporcularına düzenlenen dünya çapında bir yarışma olup olmadığını sorduğunu belirten Balıkçı, başvurusuna Dünya Vücut Geliştirme Federasyonu Başkanı Edmundas Daubaras'ın yanıt verdiğini vurguladı.

Daubaras'tan, Dünya Vücut Geliştirme Federasyonu tarafından her yıl Dünya Şampiyonası düzenlendiği ve bu yıl yarışmaların Estonya'da yapılacağı cevabının geldiğini belirten Balıkçı, şunları söyledi:

''Başkan, bu yılda yarışmanı 21 Kasım Cumartesi günü yapılacağını bildirdi. Dünya Vücut Geliştirme Federasyonu'na ikinci kez başvurdum ve hem ülkemi, hem de Türkiye'de yaşayan tüm engellileri temsilen Dünya Engelli Vücut Geliştirme Yarışması'na katılmak istediğimi bildirdim. Olumlu yanıt geldi. Dünya Vücut Geliştirme Federasyonu davetiyemi gönderdi. Türkiye'yi temsil edeceğim yarışma için gerekli hazırlıklara başladım. Ülkemi temsil edeceğim, hiç kimseden maddi destek almayacak, kendi imkanlarımla katılacağım. Şampiyonluk madalyasını Türkiye'ye getireceğim. Yarışma için günde 11 saat antrenman yapıyorum. En büyük desteğimi de ailemden alıyorum.''

Dünya çapında yapılacak olan yarışmada Türkiye'yi temsil etmenin heyecanını yaşadığını belirten Balıkçı, ''Tek hayalim mensubu olmaktan gurur duyduğum Türkiye Cumhuriyeti'ni dünyada temsil etmek ve ülkeme birincilikle dönmektir. Bugün, bu unvanı ülkeme kazandırmanın eşiğindeyim. Birincilik hedefine kilitlenerek, ağır diyetler ve ağır antrenmanlarla hedefime doğru ilerliyorum. Bu yarışmaya katılarak, hem 9 milyon engelli vatandaşlarımıza bir hediye sunmak hem de ülkeme ve aşığı olduğum Foça'nın uluslararası tanıtımına katkıda bulunmak istiyorum'' diyerek sözlerini tamamladı.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap