k@lpsizim_85

İş-Kur'dan Ziraat'e Özürlü Cezası

Önerilen İletiler

İş-Kur'dan Ziraat'e özürlü cezası

Özürlü kontenjanının yarısından fazlasını boş tutan Ziraat Bankası'na İş-Kur tarafından 'yeterli sayıda özürlü çalıştırılmadığı' gerekçesiyle 10 milyon liralık ceza kesildi.

Özürlü kontenjanının yarısından fazlasını boş tutan Ziraat Bankası'na İş-Kur tarafından 'yeterli sayıda özürlü çalıştırılmadığı' gerekçesiyle 10 milyon liralık ceza kesildi. Ziraat Genel Müdürü Çağlar ise sorunun en kısa sürede çözüleceğini söyledi

Ziraat Bankası'nın TBMM KİT Komisyonu'ndaki denetimlerinde, 'özürlü' tartışması yaşandı. Ziraat Bankası'nın, 765 kişilik özürlü kontenjanının sadece 310'unu, 385 eski hükümlü kontenjanının ise sadece 5'ini doldurduğu ortaya çıktı. İşkur'un da bu nedenle bankaya 10 milyon 75 bin TL'lik ceza kestiği kaydedildi. Konuya yönelik olarak milletvekillerinin tepkisi ile karşılaşan Ziraat Bankası Genel Müdürü Çağlar, özürlülerin çalıştırılması konusunda zorluk çektiklerini kaydederek, bin 200 Ziraat şubesinde özürlü çalışanlar için tadilat yapmalarının mümkün olmadığını aktardı.

TBMM KİT Komisyonu Başkanı Ünal Kacır da Çağlar'ın savunmasına tepki göstererek, 'Bu gevşekliği kabul edemeyiz. Affedilecek bir şey değil. Özürlülere verilecek maaştan daha fazlası cezaya verilmiş. Bir dahaki komisyon toplantısında bunu görmeyeyim. Sosyal sorumluluk diye bir şey var' dedi. Kacır, Ziraat müşterileri arasında da özürlüler olduğuna dikkat çekerek, bütün şubelerin zaten özürlülere göre dizayn edilmesi gerektiğini söyledi. Kacır, Ziraat Bankası'nın karını 5'e katladığına dikkat çekerek, 'Karı 5'e katlarken güzel ama bu hassasiyet de gösterilmeli. Para da kazan ama sosyal konulara da eğil. Bu cezaya neden olan kişiye zimmet suçu verilmeli. Bu sorun bir daha önüme gelmesin' diye konuştu.

Gereğini yapacağız

GENEL Müdür Çağlar da bu uyarılar üzerine artık gereğini yerine getireceklerini belirterek, 'Özürlü almıyoruz diye tavrımız yok. Emin olun artık bu sorun çözülecek' dedi. Ziraat Bankası Hukuk Başmüşaviri Yurdagül Rüzgar da eski hükümlü çalıştırma konusunda yükümlülükleri bulunmadığı için 80 milyon TL olan cezanın bir kısmını geri aldıklarını söyledi. Rüzgar, İşkur'la yapacakları çalışmaya göre ne kadar özürlü çalıştırılması gerektiğini saptayıp, ona göre hareket edeceklerini aktardı.

Akşam

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Çevir kazı yanmasın demiş ama özrü kabahatinden büyük...

Bu konu da yasa bile çıkmışken bu sözler biraz saçma olmuş...

yasa çıkalıne kadar zaman oldu tam hatırlamıyorum ama binaların 7 yıl içerisin de özürlülerin de kullanabileceği şekil de düzenlenmesine dair bir yasa çıkmıştı...

Ama sorsan duymamışlardır...

Neyse bu ceza onların akıllarını başına getirir artık...

Diğer şirketlerin de gözünü açar belki...

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Devletin kurumu..Yasaya uymuyor..İşkur baskı yapıyo genel müdür habersiz..İstifa makenizması çalışmıyor..Makam koltukları yapışkanlı oturan kalkamıyor..

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Sitelerde Paylaş

Hesap oluşturun veya yorum yazmak için oturum açın

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap